Header afbeelding

Wat te doen op Nusa Penida

Dé parel naast Bali (!!)

Je hebt vast wel eens plaatjes voorbij zien komen van Nusa Penida! Het is een klein eilandje dat bij Bali, Indonesië hoort. Het heeft indrukwekkende bezienswaardigheden, prachtige stranden, leuke hotspots en een geweldige natuur. Wat maakt dit eiland extra leuk? Het is prima te verkennen met de scooter! Vergeleken met buureiland Bali, is Nusa Penida een stuk minder toeristisch en heerlijk rustig. 

Verken op je eigen tempo de prachtige bezienswaardigheden van Nusa Penida met een privétour! Een hele dagtour boek je al vanaf €53,75 per groep tot 6, dit is maar €8,96 per persoon!

Boek je dagtour hier!

Wat te doen op Nusa Penida:

  1. Kelingking Beach
  2. Snorkelen met manta's
  3. Diamond Beach
  4. Sea Walking
  5. Crystal Bay
  6. Broken Beach
  7. Overige belangrijke informatie

1. Kelingking Beach

Als je wel eens foto's van Nusa Penida hebt gezien, dan komt je het Kelingking Beach vast bekend voor! Deze rotsen die zijn bedekt met groen en een heldere blauwe oceaan. Na vele foto’s op Instagram te hebben gezien, konden wij haast niet geloven dat het er zó mooi moet zijn. Maar niets is minder waar! Mocht je erg sportief zijn, trek dan vooral goede sportschoenen aan, want je kan via een stijle trap naar beneden lopen en een duik nemen in dit prachtige water. Ook zonder het beklimmen van de trap geniet je van het indrukwekkende uitzicht! Wist je dat Kelingking Beach ook wel eens het Dinosaurus strand wordt genoemd? Dit komt omdat de rostformatie op een T-Rex lijkt!

Kelingking Beach

Kelingking Beach

2. Snorkelen met manta's

Een andere leuke activiteit om hier te doen is snorkelen! En laat dit nou heel goed kunnen op Nusa Penida. Het klinkt misschien een beetje onwerkelijk, maar op Nusa Penida kan je snorkelen met gigantische Manta roggen. Bij Manta Bay en Manta Point zwemmen ze hier regelmatig rond en het kan zo maar zijn dat je ineens naast één van deze prachtige beesten snorkelt. Deze manta's zijn ze super nieuwsgierig en kunnen wel 3 meter breed worden! Naast Manta roggen zijn er ook verschillende vissen en kleurrijk koraal te zien.

Ga snorkelen op 4 plekken per speedboot met een gids vanaf slechts €7,25!

Boek je snorkeltour hier!

Snorkelen met mantas

Snorkelen met manta's

3. Diamond Beach

Diamond Beach heeft zijn naam te danken aan de rotsformaties die op diamanten lijken! Het uitzicht is hier wederom echt indrukwekkend. Via een stijle trap kom je op het strand. Het is een flinke tocht en het is hier bijna elke dag rond de 30 graden. Kortom: dat wordt lekker zweten 😜. Tijdens de toch naar beneden wordt je goed uitgedaagd, je moet zelfs een stuk aan een touw hangen en zo de muur beklimmen! Daarna maak je een welverdiende duik in het helderblauwe water en ga je relaxen onder de palmbomen.

Diamond Beach

Diamond Beach

4. Sea Walking

Je kunt hier nog een andere super leuke wateractiviteit doen, namelijk Sea Walking! Tijdens Sea Walking maak je een wandeling over de bodem van de zee. Je wandelt langs prachtig koraal en je wordt omringd door kleurrijke vissen. Ook als je geen waterratje bent is dit een leuke activiteit, want je hoofd wordt niet nat! Door het grote masker houd je je hoofd droog, kan je rustig ademen én kan je mooi rondkijken. Dit moet je echt eens gedaan hebben!

Deze buitengewone ervaring boek je al vanaf €34,73 per persoon!

Boek je Sea Walking ervaring hier!

Sea Walking Nusa Penida

Sea Walking

5. Crystal Bay

Ben jij op zoek naar de perfecte plek om de zonsondergang te bewonderen? Dan moet je naar Crystal Bay! Naast dat dit strand prachtig is en je er heerlijk kunt zwemmen, is het ook de ideale plek om de zonsondergang te bewonderen. Het strand kijkt namelijk uit naar het westen, hier gaat de zon onder. Ook zijn hier dagelijks veel bootjes en kan je er leuk snorkelen. Let wel op! Want tijdens de vloed komt het water zo hoog dat het hele strand verdwijnt en je handdoek kletsnat wordt... (dit vertellen we uit eigen ervaring haha)

Crystal Bay

Crystal Bay

6. Broken Beach

Iets wat Indonesiërs goed kunnen is touristische attracties een passende naam geven. Zo heet dit strand dat "gebroken" is, Broken Beach. Het water is hier erg wild waardoor de rotsen door de jaren heen mooie vormen hebben gekregen. Zo kan je hier over een natuurlijke brug wandelen en zwemmen in een natuurlijk zwembad. Pas hier wel op, want je mag er alleen zwemmen als je anderen hier ziet zwemmen! Als er niemand in het water ligt, is het te gevaarlijk. Hier kan je ook heerlijk op het terras zitten en bijkomen van een indrukwekkende dag!

Broken Beach

Broken Beach

7. Overige belangrijke informatie

Naast dat je wilt weten wat er te doen is op Nusa Penida, wil je natuurlijk ook andere belangrijke informatie weten. Deze informatie hebben wij verzameld voor jou.

Vervoer naar Nusa Penida

Nusa Penida is makkelijk en op verschillende manieren te bereiken. Er varen dagelijks meerdere speedboten vanaf Sanur in Bali naar de haven in Nusa Penida. Als je zeeziek bent óf snel misselijk wordt, neem dan wel een reispilletje, want als de zee maar een beetje ruig is schommelt de ferry al aardig heen en weer. Tickets voor de speedboten kan je het beste in Sanur kopen. Zorg wel dat je hier op tijd bij bent, want het kan zomaar zijn dat de boot vol is en je tot het einde van de dag moet wachten. 

Een éénrichtings veerboot van Bali naar Nusa Penida (en andersom) boek je vanaf slechts €9,51!

Boek je veerboot hier!

Vervoer op Nusa Penida

Zoals eerder aangegeven is Nusa Penida een eiland dat gemakkelijk te verkennen is op scooter, wel raden wij je het aan om dit alleen te doen als je al een beetje ervaring hebt. Niet alle wegen op het eiland zijn goed geasfalteerd en er zijn hele wegen die bestaan uit rotsen en stenen. Als je een scooter huurt is het verplicht om een helm op te zetten en rustig te rijden. Er zijn ook genoeg taxi’s die je overal heen kunnen brengen!

Je huurt al een scooter voor de hele dag voor slechts €3,02! Zo bizar goedkoop!

Huur je scooter hier!

Waar te verblijven?

Via Booking.com zijn er talloze hotels, hostels en guesthouses waar je kan slapen tijdens je verblijf op Nusa Penida. Er zijn overigs ook verschillende boomhutten met prachtige uitzichten waar je kan verblijven!

Bekijk Booking.com accommodaties hier!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. nusa penida
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.