Header afbeelding

Dé perfecte interrail route

Ontdek de leukste steden van Oost-Europa!

Je koopt slecht één treinkaartje en kan daarmee onbeperkt reizen door bijna alle Europese landen. Interrailen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder jongeren en wij begrijpen wel waarom. Door te interrailen kun je heel gemakkelijk reizen door 31 Europese landen, zonder dat je reisdata vast staat. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je vertrekt en hoe lang je overal blijft. Nog niet helemaal uit over welke route je gaat volgen? Wij hebben de leukste route uitgestippeld door Oost-Europa. Reken voor deze reis ongeveer 2 weken, je blijft dan ongeveer 3 á 4 dagen op elke bestemming. Je kan er uiteraard voor kiezen om alles in een snel tempo te doen of juist nog meer op je gemak. Een ding is zeker: deze reis ga je zeker niet snel vergeten! 

De route en kosten

Het Oosten van Europa heeft ontzettend veel te bieden. Je vindt er enorm veel architectuur, de prijzen zijn laag vergeleken met de rest van Europa laag en de Oostblok-geschiedenis is overal nog te voelen. Elke stad heeft zijn eigen karakter en samen vormen ze een perfecte combinatie voor jouw interrail avontuur. De beste optie is om een Interrail Global pas te kopen, hiermee kan je door alle landen van Europa reizen. Je kan verschillende soorten kopen. Kies voor een ‘7 dagen in 1 maand’ pas, hiermee kan je 7 volle dagen reizen en kan je deze route prima doen. Wil je liever iets langer uittrekken voor de reis? Kies dan bijvoorbeeld voor de ‘10 dagen in 2 maanden’ pas! 

AmsterdamBerlijn (reisduur: 6 uur)

Je avontuur begint in onze bruisende hoofdstad, Amsterdam! Hier stap je op de trein die je in zo’n 6 uur naar het hippe Berlijn brengt. Onze tip is om vooraf alvast een hostel of appartement te boeken in Berlijn, dit kan vooral in de zomer nog knap lastig zijn. Trek ongeveer 3 dagen uit voor deze geweldige stad, waar de tweedeling tussen Oost en West nog altijd zichtbaar is. De grootste bezienswaardigheden liggen vlakbij elkaar, huur dus lekker een fiets om de stad te ontdekken. Een bezoek aan de Brandenburger Tor, Reichstag monument en Checkpoint Charlie mogen niet ontbreken. In de avond staat het Berlijnse uitgaansleven op je te wachten. Of je nou op zoek ben naar een gezellig kroegje of de vetste techno clubs van Europa, je gaat het hier vinden. Neem een taxi naar de wijk Mitte en ga los!

 

Berlijn – Praag (reisduur: 4 uur)

We laten Berlijn achter ons en stappen vol energie weer de trein in naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Pluspunt van deze stad is dat het grootste gedeelte van het historische centrum goed bewaard is gebleven. Eeuwenoude bouwwerken domineren hier het straatbeeld, waardoor je even terug in de tijd gaat. Wandel over de beroemde Karelsbrug, neem een kijkje in een van de vele musea of geniet van het uitzicht over de stad vanaf de Praagse Burcht. Na een dagje sightseeing is het tijd voor een hapje. Praag barst van de (goedkope) eettentjes en cafeetjes, voor onder de 10 euro heb je hier een heerlijke maaltijd. Voor een gemiddeld hotel kan je ongeveer op 45 euro rekenen. Slapen in een hostel is uiteraard een goedkopere optie!  

 

Praag – Wenen (reisduur 4 uur)

Weer totaal anders dan Berlijn en Praag is de chique stad Wenen. Hier kan je je zeker 2 dagen goed vermaken. Het uitgebreide metronetwerk biedt je een snelle en goedkope manier om de stad te ontdekken. Wat kan je verwachten in Wenen? Voornamelijk prachtige paleizen die over de hele stad verspreid liggen. Onze favorieten zijn Schloss Schönbrunn en Hofburg Paleis. Liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen bij het MuseumsQuartier, hier bevinden veel musea zich bij elkaar in hetzelfde complex. Wenen is ook de bakermat van klassieke muziek en opera’s, dus mocht je hiervan houden kan een bezoek aan de Weense staatsopera natuurlijk niet ontbreken. Vergeleken met bijvoorbeeld Berlijn en Praag is Wenen wel iets duurder, toch kan je hier (als je goed zoekt) prima uit eten voor een tientje. Overnacht in een hostel om kosten te besparen, die kan je later weer uitgeven aan leuke dingen!

 

Wenen – Boedapest (reisduur 2 uur en 30 minuten)

Een kort ritje met de trein brengt je naar een van de leukste steden van Europa als je het ons vraagt. Ook wel het ‘Parijs van Oosten’ genoemd: Boedapest. Door de stad stroomt de Donau, vanaf deze rivier heb je een prachtig uitzicht op de stad. Toch wel het meest gefotografeerde gebouw van Boedapest is het imposante parlementsgebouw, werkelijk prachtig. Voor het mooiste uitzicht over de stad moet je de Géllertheuvel beklimmen. Zin om even lekker te relaxen tijdens de interrail trip? Bezoek dan een van de vele badhuizen van de stad. De stad telt er ruim 125! De mooiste (en ook direct de drukste) zijn de Széchenyibaden. Alhoewel de prijzen steeds duurder worden, is Boedapest budgetwise nog prima te doen. Voor 30 euro kan je lunchen, dineren en overnachten in de Hongaarse hoofdstad!

Boedapest – Balatonmeer (reisduur: 2 uur)

Mocht je nog tijd over hebben (en wij raden het zeker aan om je reis te verlengen), pak dan de trein naar het Balatonmeer. Aan het meer vind je diverse kleine plaatjes waar je heerlijk tot rust kan komen van je reis. De grootste stad aan het meer is Siófok, hier is genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. Ga heerlijk relaxen aan het strand, waar je ook terecht kan voor diverse watersporten op het meer. In Siófok zijn genoeg restaurantjes waar je (goedkoop) kan dineren. Voor een feestje zit je ook goed hier, in de avond kan je de barstreet op voor een lekkere cocktail!

  1. Home
  2. blog
  3. ontdek de ruige oostkant van europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.