Header afbeelding

10x de leukste reisboeken

Droom weg bij de mooiste reisverhalen...

Of je nu een boekenwurm bent of niet, reisboeken hebben iets magisch... En daar houdt iedereen toch van? Reis de hele wereld over en droom over jouw toekomstige reizen... Heerlijk! Wij hebben de 10 leukste reisboeken voor je opgezocht die écht een plekje in jouw boekenkast verdienen. En hoe tof is het om je favoriete reisliefhebber zo'n leuk reisboek cadeau te doen? Lees snel verder!

1. Lonely Planet’s Ultimate Travelist

Dit boek is een ware parel op je boekenplank. In het boek worden 500 bijzondere plekjes besproken die écht op jouw bucketlist moeten komen te staan. De plaatjes en vormgeving van dit boek maken het een waar avontuur om te lezen!

2. Off the Beaten Track, Elke Salverda

Dit reisboek is geschreven voor de echte avonturiers onder ons. In Off the Beaten Track worden de mooiste plekjes beschreven die nog niet door de toeristen zijn ontdekt. Zo kun je de echte, authentieke cultuur van een bestemming ontdekken en de meest verrassende reisherinneringen maken.

3. Solo reizen, Liesbeth Rasker

Als jij een bijzondere reis wilt maken, moet je dat doen. De wereld ligt aan je voeten en jij kan deze zelf ontdekken! In het boek Solo reizen geeft Liesbeth Rasker de beste tips over solo reizen. Liesbeth Rasker geeft je in dit boek net dat ene zetje om die ene reis te maken, waar je al zo lang over droomt... 

4. Take a break, Sara van Geloven

Een sabbatical nemen van je drukke baan of een tussenjaar nemen tijdens je studie? In het boek Take a break interviewt Sara van Geloven verschillende reizigers die jou de beste tips en handigste informatie geven. Zo weet jij hoe je je goed moet voorbereiden op je lange reis en stap je zelfverzekerd het vliegtuig in.

5. 365 dagen onderweg, Floortje Dessing

Floortje Dessing, het reisicoon van iedere travelholic en reisliefhebber, heeft in haar boek 365 dagen onderweg haar reiservaringen omschreven, gedurende (je raadt het al) 365 dagen. Je leest over de meest geweldige bestemmingen, van slapen in een boomhut in Australië tot meditatieoorden in Arizona. Dit en de prachtige foto’s zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk je koffers wilt inpakken en het vliegtuig in wilt stappen.

6. Before They Pass Away, Jimmy Nelson

Dit boek lijkt minder op de eerder benoemde boeken, maar is zeker niet minder interessant. Fotograaf Jimmy Nelson neemt je in dit boek mee langs de laatst overlevende stammen ter wereld. Door middel van prachtige foto’s en portretten worden zij op een bijzondere manier in beeld gebracht en worden hun tradities vastgelegd. Heel indrukwekkend en zeker een aanrader!

7. Verliefd op Nederland, Roëll de Ram

Ook ons eigen landje heeft zoveel mooie plekjes te bieden... Verliefd op Nederland beschrijft bijzondere plekken en unieke accommodaties. Zo krijg je de kans om Nederland helemaal opnieuw te ontdekken! Backpack Bestemmingen en Verliefd op Europa zijn nog twee boeken van dezelfde schrijfster, deze boeken zijn ook een echte must-read!

8. Wanderlust, Gestalten

Als je gek bent op hiken en wandelen, is dit boek echt iets voor jou! In Wanderlust worden de gaafste wandelroutes beschreven met bijbehorende kaarten, handige tips en indrukwekkende foto’s. Dit boek behoort zeker tot de leukste reisboeken die er zijn!

9. Wie (niet) reist is gek, Ap Dijksterhuis

In het reisboek Wie (niet) reis is gek omschrijft Ap Dijksterhuis, psycholoog en reisfanaat, de leukste reisverhalen en de effecten die het maken van reizen met zich mee brengen. Zo omschrijft Ap dat reizen ons creatiever maakt en het ervoor zorgt dat wij minder snel veroordelen. Dit leuke reisboek is super interessant en leest ook nog eens lekker weg!

10. Work hard, travel harder, Suzanne van Duijn

Is het jouw droom om reizen te combineren met je werk? In Work hard, travel harder legt Suzanne van Duijn, ervaren digital nomad, uit hoe je van elke bestemming ter wereld je werkplek kunt maken. Suzanne deelt haar ervaringen en is eerlijk over alle voor- en nadelen van het leven als digital nomad. Dit reisboek inspireert je zo dat je niet kunt wachten om je spullen te pakken en de mooiste werkplekken ter wereld te ontdekken!

Reisboeken

  1. Home
  2. blog
  3. reisboeken
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.