Header afbeelding

Reisverzekering 2023

Waarom is het slim om er een af te sluiten?

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Droom je ook van een heerlijke, maar vooral zorgeloze vakantie? Natuurlijk, wie niet! Maar stel je eens voor: je bent in het buitenland en je verliest je bagage, of erger nog, je hebt medische hulp nodig.

Zonder een goede reisverzekering kunnen deze situaties je vakantie veranderen in een nachtmerrie. We vertellen je graag waarom het afsluiten van een reisverzekering eigenlijk altijd een slim idee is.

👉 Regel hier gelijk je reisverzekering

Bescherm je hard verdiende vakantiegeld

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt overal, dus ook als je op vakantie bent. Of je nu in een luxe resort in Turkije zit of aan het backpacken bent in Thailand, onverwachte omstandigheden kunnen zich overal voordoen.

Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, verloren bagage of diefstal. Met een goede reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven. Je beschermt dus niet alleen jezelf, maar ook je hard verdiende vakantiegeld.

Medische kosten kunnen oplopen

In veel landen zijn de medische kosten aanzienlijk hoger dan in Nederland. Als je gewond raakt of ziek wordt, kan een bezoek aan een arts of ziekenhuis al snel in de duizenden euro's lopen. Je basisverzekering dekt deze kosten niet altijd volledig. Met een reisverzekering zijn deze kosten wel gedekt. Het is een fijn idee om te weten dat je, ongeacht waar je bent, altijd toegang hebt tot de zorg die je nodig hebt.

Vlucht geannuleerd of je aansluiting gemist?

Niets is frustrerender dan op het vliegveld aankomen en er daar achter komen dat je vlucht is geannuleerd. Het kan niet alleen je planning in de weg zitten, maar het kan ook nog eens leiden tot extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan een ongeplande overnachting of het boeken van een nieuwe vlucht. Met een reisverzekering worden deze kosten voor je vergoed. Zo kun je met een gerust hart je reis voortzetten.

Je verloren bagage is gedekt

Je koffer vol met je favoriete kleding en spullen raakt kwijt. Een nachtmerrie, toch? Het vervangen van deze items kan flink in de kosten oplopen. Een reisverzekering met bagagedekking kan je hierbij helpen. Het is een fijn idee dat je je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over de financiële last van je verloren bagage.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering: Wat is het verschil?

Een van de keuzes die je moet maken bij het afsluiten van een reisverzekering, is of je een kortlopende of doorlopende verzekering neemt. De namen geven het eigenlijk al weg. Een kortlopende reisverzekering is geldig voor één enkele reis. Ideaal dus voor een eenmalige, specifieke vakantie. Aan de andere kant dekt een doorlopende reisverzekering je voor een heel jaar, ongeacht hoeveel reizen je maakt.

Maar waarom zou je dan kiezen voor een doorlopende reisverzekering?

Ten eerste, als je meerdere keren per jaar op reis gaat, of langer dan een paar weken, kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan telkens een nieuwe kortlopende verzekering af te sluiten.

Daarnaast is het gewoon ontzettend gemakkelijk. Je hoeft niet elke keer voordat je op reis gaat een nieuwe verzekering af te sluiten. Zo kun je spontaan dat weekendje weg boeken zonder je zorgen te maken over de verzekering.

Tot slot, een doorlopende reisverzekering dekt ook vaak vakanties in eigen land, mits je een overnachting hebt geboekt. Dus ook die weekendjes weg in Nederland zijn verzekerd.

Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan dus zowel financieel als praktisch een stuk aantrekkelijker zijn. Het biedt je een stukje rust, zodat je kunt genieten van je reis, waar en wanneer je ook gaat.

Kortlopende vs doorlopende reisverzekering

Dus, better be safe than sorry

Het afsluiten van een reisverzekering kan in eerste instantie voelen als een onnodige uitgave. Maar denk aan het grotere plaatje: het gaat hier om gemoedsrust. De zekerheid dat, wat er ook gebeurt tijdens je reis, je altijd bent gedekt. Dus, ben je van plan om binnenkort een reis te gaan maken? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten!

  1. Home
  2. blog
  3. reisverzekering
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.