Header afbeelding

Romantische getaway naar Mexico

Cultuur snuiven en paradijselijke badplaatsen ontdekken

Even ontsnappen aan de routine van het dagelijkse leven en enkel nog oog hebben voor elkaar…wij waren hier echt even aan toe. Gelukkig hebben we ouders die met liefde op onze zoon wilden passen. Waar we normaal genieten van een appartement of camping met kinderfaciliteiten, kozen we nu voor een adult only vakantie. Benieuwd hoe zo’n vakantie er uit ziet? Ik neem je mee tijdens onze fijne vakantie in Mexico waarbij we niet alleen wilden relaxen maar ook kennis maakten met de cultuur en natuur van het schiereiland Yucatan. Er is hier zoveel te zien!   

Wat is een adult only vakantie?

Wil je er samen even tussenuit? Dan is een adults only vakantie een echte aanrader. In Mexico zijn er talloze luxe all inclusive hotels waar je in alle romantiek kunt verblijven. Op aanraden van kennissen kozen wij voor een adults only hotel. Dit zijn hotels waar kinderen niet welkom zijn en de minimale leeftijd vanaf 16 of 18 jaar ligt. Rust, ontspanning en alle aandacht voor elkaar; dit klonk voor ons als muziek in de oren!

We hoefden ons tijdens deze vakantie nergens druk over te maken. Alle maaltijden zijn inbegrepen, alsmede drankjes en lekkere snacks tussendoor. Zo genoten we ook van een avond met een speciaal voor ons gedekte tafel met kaarslicht op het privéstrand van het hotel. Een geweldige herinnering die ons voor altijd bij zal blijven. Samen deelnemen aan actieve excursies, kennis maken met de locals in de koloniale dorpen of heerlijk genieten aan het strand met een cocktail in je hand. Mexico has it all! We konden tijdens deze vakantie onze tijd zelf indelen en daardoor op en top genieten.

Privéstrand van het hotel

Privéstrand van het hotel

All inclusive hotel alleen voor volwassenen

Wij verbleven zelf in het luxe hotel El Dorado Royale Spa By Karisma. Hier werden we elke ochtend weer uitgerust wakker om vervolgens in het ochtendzonnetje te smullen van een heerlijk ontbijt en vers fruit. Hier in Mexico is het fruit zo ontzettend smaakvol! Na het ontbijt verplaatsten we ons naar een luxe lounge bed aan het zwembad en bestelden we een cocktail. Het is tenslotte vakantie!

Zwembad van hotel

Zwembad met uitzicht op enorme palmbomen en de zee

De chefkoks van de zeven à la carte restaurants serveren culinaire hoogstandjes. Italiaans, Mexicaans of internationaal; keuze genoeg! We kozen bijna elke avond een ander restaurant met een andere ambiance. Bij aankomst in het restaurant wisten ze al precies wat we het liefst drinken en werden we naar ons favoriete tafeltje geleid. In dit hotel word je echt in de watten gelegd!

Vervelen deden wij zeker niet tijdens de vakantie. Sportief als we zijn, waren we geregeld op de tennisbaan of de beachvolley te vinden. Wat fijn dat dit allemaal inclusief is!

Omdat deze vakantie vooral in het teken stond van rust en ontspanning genoten we uiteraard van de wellness-faciliteiten die dit hotel biedt. We kwamen weer helemaal bij na een massage en stoombad. Kortom; dit is echt een hotel om volledig bij te tanken.  

Samen er op uit

In Yucatán vind je veel overblijfselen van de Mayacultuur. De bekendste hiervan is Chichén Itzá, één van de zeven wereldwonderen. Ik raad je zeker aan om hier een tour te doen, omdat je op deze manier heel veel te weten komt over de Mayacultuur, veel meer dan als je op eigen houtje naar deze Maya tempel gaat. Onze gids raakte niet uitgepraat en we gingen echt even terug in de tijd. Dit was echt een hoogtepunt van onze reis!

Naast Chichén Itzá zijn er nog veel meer mooie Maya tempels en ruïnes te vinden op Yucatán. Zo bezochten wij ook de ruïnes van Tulum. Deze eeuwenoude ruïnes liggen op een unieke plek, recht aan zee. We bleven hier foto’s schieten van de ruïnes en de helderblauwe zee op de achtergrond. Hoe fotogeniek is deze tempel!

Tempel in Yucatán

Tempel op Yucatán

We hadden de smaak te pakken en waren inmiddels helemaal verbluft over de rijke historie. Tijdens een tour bezochten we ook de ruïnes in Cobá. Dit historische park ontdek je met de fiets. Aangezien wij echte Nederlanders zijn, fietsten wij het hele park door. In tegenstelling tot de Chichén Itzá konden we deze 42 meter hoge tempelpiramide wel beklimmen. Dit ging ons iets minder makkelijk af dan de rit op de fiets. Het was een steile klim en het zweet stond op ons voorhoofd, maar we werden beloond met een prachtig uitzicht over de jungle. Ik heb hoogtevrees dus voor mij was deze klim een grote overwinning.

We lazen in reisgidsen over indrukwekkende ondergrondse rivieren in grotten. Er blijken wel 3000 cenotes in het Mexicaanse schiereiland Yucatán te zijn. Zo’n cenote moesten wij natuurlijk met eigen ogen zien. Dit is een uniek natuurverschijnsel dat miljoenen jaren geleden is ontstaan. We hielden elkaars handen vast en sprongen in het heldere, koele water terwijl de zon de grot zacht verlichtte.

Cenote Mexico

Cenote op Yucatán

Paradijselijke badplaatsen

Wij verbleven in Riviera Maya. Deze badplaats ligt aan de Caraïbische kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán en is een ultieme relaxbestemming. Je vindt er beeldschone tropische stranden, stijlvolle resorts en adembenemende waterwonderen, maar ook een aantal van de populairste archeologische vindplaatsen van Mexico.

Costa Mujeres is een kuststrook boven de bruisende badplaats Cancun met een paradijselijk zandstrand met wuivende palmbomen. En wist je dat je voor de kust van Costa Mujeres uitstekend kunt duiken en snorkelen? Vergeet je duikbril dus niet op te zetten als je de adembenemend mooie Golf van Mexico induikt. Er is hier veel te zien onder water.

Op zoek naar meer levendigheid? Playa del Carmen biedt wat meer vertier. Hier vind je een uitgestrekte boulevard waar je eindeloos kunt flaneren en shoppen. ‘s Avonds leeft deze plaats en wordt er veel gedanst in de uitgaansgelegenheden. Er is een gigantisch zandstrand met ligbedden en parasols. De Caribische sfeer proef je hier echt met de gezellige locals, wuivende palmbomen en het Mexicaanse eten!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. romantische getaway
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.