Header afbeelding

Slapen in een fort

Ontdek de leukste forten in Nederland

Wie droomt er niet van om een nachtje door te brengen op een historische locatie vol verhalen en avontuur? Slapen in een fort is de perfecte manier om geschiedenis tot leven te brengen en tegelijkertijd te genieten van een bijzondere overnachting. Ontdek de charme en historie van Nederlandse forten terwijl je geniet van een heerlijk weekendje weg. Er zijn tal van opties voor een uniek nachtje weg in een fort in Nederland. Probeer het zelf en ga slapen in een fort lekker dichtbij! Waar wacht je nog op?

Top forten om te overnachten 

Tijd voor een geweldige ervaring! In Nederland zijn er verschillende forten waar je kunt blijven slapen. Van prachtig gerenoveerde fortwachterswoningen tot luxe forten met wellnessfaciliteiten, er is voor iedereen wat wils. 

Een overnachting in zo’n bijzondere accommodatie zul je niet snel vergeten! Ontdek deze pareltjes in Nederland! Om je een handje te helpen hebben wij vijf toppers op een rijtje gezet. Verblijf een nachtje in een van deze forten en slaap als een roosje. Begin maar alvast met het plannen van jouw volgende avontuurlijke uitstapje, want dit wordt een uniek nachtje weg! 

Slapen

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster, gelegen in de Beemster Polder in Noord-Holland, is een unieke en luxe wellnessbestemming. Dit bijzondere fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Wist je dat de Beemster op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? In dit resort kun je volledig ontspannen en dat terwijl je omgeven bent door historie. Zo kom je na je weekendje weg volledig uitgerust weer thuis! 

Check Fort Resort Beemster hier

Fort vuren

Fort Vuren, gelegen aan de Waal, is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort biedt een heerlijk restaurant, een hottub, unieke kamers & meer! Daarnaast is het fort gelegen aan het strand. Ideaal! Vergeet de rest van de omgeving ook niet te verkennen, er zijn talloze wandel- en fietsroutes die leuk zijn om te ontdekken.

Check Fort Vuren hier

Fort Vuren

Fort Vuren

Fort Bakkerskil

In het gezellige Noord-Brabant vind je Fort Bakkerskil, dat onderdeel is van de Zuiderwaterlinie. Het fort is omgetoverd tot een prachtige Bed & Breakfast met luxe kamers en een gezellige brasserie. Geniet van de rust en natuur, terwijl je overnacht in een van de comfortabele kamers, waarbij je de historische elementen nog steeds kunt herkennen. Het fort ligt op een 15 min afstand van de Biesbosch. Daar kun je perfect wandelen, fietsen of kanoën. Leuk!  

Check Fort Bakkerskil hier 

Fortwachterswoning 

Overnachten in de Fortwachterswoning is een leuke manier om de geschiedenis van een fort te ervaren. Een fortwachterswoning is een klein, charmant huisje dat oorspronkelijk bedoeld was voor de fortwachter en hun gezin. Door hier te slapen voel je je net een echte fortwachter, nadat Fort Kijkduinen dicht gaat voor bezoekers houd jij de wacht! Vanuit je accommodatie loop je zo het strand op om even uit te waaien. Dat wordt genieten! 

Check de Fortwachterswoning hier

Fortwachterswoning

Fortwachterswoning

Vakantiehuis De Bunker

Dit is geen fort, maar wel een bunker! Deze bunker is in de Tweede Wereldoorlog gebouwd langs de kust. Hoe bijzonder om daar te overnachten! Daarnaast heeft Vakantiehuis De Bunker een eigen sauna waar je perfect kunt relaxen. Hoe leuk! 

Check Vakantiehuis De Bunker hier

Slapen in een fort: de moeite waard!

Een overnachting in een fort is een onvergetelijke ervaring die je niet snel zal vergeten. Je maakt niet alleen kennis met de geschiedenis van Nederland, maar je geniet ook van de rust en natuur die deze unieke locaties te bieden hebben. Dus waar wacht je nog op? Ga nu overnachten in een fort en ervaar zelf hoe het is! 

Meer zin om Nederland te ontdekken tijdens een stedentripje in de stad in plaats van te slapen in een fort omgeven door natuur? Check dan de beste hotels in steden als Amsterdam en Utrecht en ontdek Nederland op die manier! 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. slapen in een fort
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.