Header afbeelding

7x slapen in een wijnvat

Deze unieke overnachtingen moeten op je bucketlist!

Hoe té gek klinkt dit: slapen in een wijnvat. Ja, dit kan echt en het is zeker iets wat je ooit gedaan moet hebben. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog nooit in een wijnvat hebt geslapen, maar dat dit zeker op je bucketlist staat! Een unieke overnachting op een bijzondere locatie, wauw… Ontdek snel op welke 7 plekken in Nederland, België en Duitsland je kunt slapen in een wijnvat. 

Nederland: De Vrouwe van Stavoren

Aan de oude haven van Stavoren vind je het hotel De Vrouwe van Stavoren, waar je kunt overnachten in een wijnvat. Naast normale hotelkamers beschikt dit bijzondere hotel ook over 12 originele wijnvaten die zijn omgebouwd tot sfeervolle kamers. Je kunt kiezen uit een groot wijnvat en een wijnvat met wellness. Hier kun je in alle luxe genieten van deze bijzondere overnachting. Wist je dat de Amerikaanse krant LA Times dit hotel heeft uitgeroepen tot één van de 20 meest bizarre en ongewone bestemmingen ter wereld? Dat is wel heel gaaf!

Nederland: Camping Zeeburg in Amsterdam 

Ook in onze mooie hoofdstad kun je overnachten in een wijnvat. Op camping Zeeburg langs het IJmeer in Amsterdam kun je namelijk slapen in een kleurrijk en gezellig wijnvat. De ligging van deze camping is ideaal! Het is super goed te bereiken en je kunt gemakkelijk naar het centrum van Amsterdam. Overnachten in dit super schattige wijnvat en dat vlakbij het centrum van Amsterdam. Dat klinkt toch super!

Nederland: Camping de Weeltenkamp midden in de natuur 

Overnachten in een wijnvat midden in de natuur kan bij camping de Weeltenkamp. Deze gezellige familiecamping vind je in het Gelderse Teuge. Het ligt op een mooie weide waar je uitkijkt op een bos. In de natuurrijke omgeving kun je heerlijk tot rust komen of er juist lekker op uit gaan. De camping is gelegen tussen de IJsselvallei en de Veluwe, dus je kunt beide gebieden verkennen! Je kunt ook gezellig een dagje naar de stad. Apeldoorn, Deventer en Zutphen zijn op fietsafstand van de camping te vinden. Wat heerlijk dat je dit allemaal kunt combineren met een bijzondere overnachting in een wijnvat!

Nederland: Costa Kabrita in Huijbergen

In het Noord-Brabantse Huijbergen vind je camping Costa Kabrita. Costa Kabrita beschikt over twee wijnvaten: wijnvat Bueno Vida (goed leven) en wijnvat Vida Feliz (gelukkig leven). De wijnvaten hebben een comfortabele en gezellige inrichting, wat zorgt voor een knusse overnachting. Tijdens je verblijf in het wijnvat zit je midden in de natuur. Verder bevindt de camping zich op de grens van Zeeland en België, dus je kunt gezellig een dagje naar Antwerpen. Beleef zelf het knusse gevoel tijdens een overnachting op deze bijzondere locatie!

België: Helshovens wijnvat

In het Belgische Borgloon vind je Helshovens wijnvat. Je kunt hier overnachten in een wijnvat met uitzicht over een weide en een wijngaard. Om in de wijnsfeer te blijven kun je hier dus slapen in een wijnvat. Drink gezellig een drankje in het café van de eigenaren op slechts 200 meter van de wijnvaten. Verder is de rustige omgeving perfect om te gaan fietsen of wandelen. Maak de ervaring compleet en neem een rondleiding door de wijngaard van de wijnbouwer!

Duitsland: Schlafen im Weinfass

In het Duitse dorpje Sasbachwalden kun je overnachten in een wijnvat bij Schlafen im Weinfass. Deze naam zegt wel genoeg toch! Het betekent namelijk letterlijk slapen in een wijnvat. Je hebt de keuze uit verschillende wijnvaten met allemaal een eigen naam, zoals Schwarzrieslingplatz en Burgunderplatz. Er wordt in de omgeving nog steeds wijn geproduceerd. Breng vooral een bezoekje aan de wijnmakerij Alde Gott voor een volledige ervaring. Je hebt vanuit het wijnvat een schitterend uitzicht over de wijngaarden en het Zwarte Woud!

Duitsland: Anker Fasshotel 

Net ten zuiden van de Duitse plaats Koblenz vind je het Anker Fasshotel. Direct aan de oever van de rivier de Rijn staan de 5 wijnvaten. Je kunt op het terras voor het wijnvat in het zonnetje genieten van het uitzicht over de Rijn. In het naastgelegen hotel van de familie kun je de ochtend beginnen met een heerlijk ontbijtje. Tijdens deze bijzondere overnachting kun je heerlijk tot rust komen. Ga vooral op ontdekkingstocht om erachter te komen wat deze mooie omgeving allemaal te bieden heeft!

  1. Home
  2. blog
  3. slapen in een wijnvat
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.