Header afbeelding

Stedentrip Dubai

Veel meer dan alleen als overstap

Tot dit jaar was ik eigenlijk alleen maar op de luchthaven van Dubai geweest. Ik was nog nooit van het vliegveld af geweest. Ik ken ook veel mensen die Dubai alleen zien tijdens een lange overstap van een dag en zelf heb ik dat ook overwogen. Toch heb ik besloten om dit jaar een langere trip te maken naar Dubai. Was je er - net zoals ik - vanuit gegaan dat Dubai niet meer te bieden heeft dan wat je in twee dagen kan zien? Dan zat je er goed naast. Er is namelijk echt veel te zien en zeven dagen kun je makkelijk vullen!  

Historisch Dubai

Het historische gedeelte van Dubai mag je niet overslaan. Hier zit ook het Dubai Museum. Dit museum is niet heel groot, maar wel super interessant om te bezoeken. Je kunt ook heerlijk slenteren over de Arabian Old Souk en de Gold Souk! Ik denk dat hier echt wel alles verkrijgbaar is. Wat echt een aanrader is, is een boottocht. Je kunt met een klein bootje over varen van de Arabian Old Souk naar de Gold Souk. Dit kost je ongeveer 1 dirham. Je kunt ook nog een langere boottocht maken over de Dubai Creek. Ook de WAFI-mall is een aanrader. Dit winkelcentrum is volledig in oud-Egyptische stijl.

Dubai museum
Dubai museum

Nieuw Dubai

Jumeirah en Palm Island zijn de nieuwere gedeeltes van Dubai. Wil je een mooie foto maken van het zevensterrenhotel Burj Al Arab? Ga naar Jumeirah Public Beach op 2C street en je maakt zo de perfecte foto. Hier vlakbij zit ook nog de Souk Madinat, een traditionele Arabische markt. Hier zit natuurlijk ook het bekende Palm Jumeirah. Denk dat dit wel een van de meest bekende bouwwerken van de stad is. Op de kop van deze palm staat het luxe hotel Atlantis de Palm. Toch is het meer dan een hotel: er zit namelijk ook nog het aquarium Lost Chambers of Atlantis. Helemaal in stijl van de verloren stad! 

Downtown Dubai

Dit is denk wel het modernste stuk van Dubai. Hier vind je ook het iconische gebouw: de Burj Khalifa. Het uitzicht van dit gebouw is adembenemend. Wij waren er rond zonsondergang en we hebben zowel Dubai gezien met zon als bij nacht. Dit moment is wel aan te raden! Maar Downtown Dubai heeft niet alleen de Burj Khalifa. Hier zit natuurlijk ook de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld en kun je er genieten van de grootste fonteinshow ter wereld. Iedere avond (vanaf 18.00) wordt elk uur de fonteinshow gehouden. Elke keer is het verschillend en wordt er andere muziek gebruikt. Toen wij er waren, was er ook elke avond nog een lichtshow op de Burj Khalifa. De Dubai Mall heb je ook niet in een avond gezien. Je kunt er echt uren slenteren langs de winkeltjes. Daarnaast kun je er ook minigolfen en schaatsen! En ze kunnen het er nog best goed. Ook zijn er verschillende foodcourts en kun je er dus allerlei internationale keukens proberen.

Flamingo’s spotten in Dubai

Wist je dat er wilde flamingo’s leven in Dubai? Ik wist het namelijk niet en ik had er ook nog nooit iemand over gehoord. Maar het is wel echt super leuk om deze te bezoeken! En het is ook nog eens op enkele minuten rijden vanaf downtown Dubai. De flamingo’s leven in het natuurreservaat Ras Al Khor, aan het einde van de Dubai Creek. Er is een uitkijkpunt en vanaf daar kun je op slechts enkele meters afstand deze roze vogels bekijken. Er is ook een verrekijker, dus zelfs als ze wat verder weg zitten, kun je ze nog spotten. Al zaten ze dus bij ons gewoon direct voor het huisje.

Natuurreservaat Ras Al Khor

Dagtrips vanuit Dubai: gluren bij de buren

Heb je nog meer tijd over? Dan kun je ook vanuit Dubai nog diverse dagtrips maken. Wij hebben uiteindelijk twee dagtrips gemaakt naar andere Emiraten.

Dagtrip naar Sharjah

Op ongeveer een half uurtje rijden van Dubai ligt het emiraat Sharjah. Dit is het derde grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt eigenlijk direct tegen Dubai aan, dus je merkt het vrijwel niet als je Sharjah inrijdt. Het zijn echt buren van elkaar. Dit emiraat staat ook wel bekend als de “Parel van de Golf” vanwege de vele bezienswaardigheden. De Al Markazi Souk is de meest bijzondere plek om te bezoeken en staat ook wel bekend als de Blauwe Markt. Hier vind je meer dan 600 winkels die goud, souvenirs, elektronica, kleding en juwelen verkopen. Vervolgens zijn we langs de boulevard gelopen richting het Heart of Sharjah. Dat was een heerlijke wandeling langs de palmbomen en traditionele schepen. Je vindt hier het gerestaureerde Al Hisn Fort en het museum van Islamistische Beschaving. Ook de welbekende letters duiken hier op. Moesten we toch wel even mee op de foto! De oudste markt, de traditionele Al-Arsah Souk, van heel Verenigde Arabische Emiraten zit hier ook. Je bezoek is niet compleet zonder een bezoek aan de Al Noor Mosque. We zijn hier zelf niet in geweest, maar ik heb gehoord dat je hier op maandagen wel in kan. Het is al sowieso indrukwekkend om te zien vanaf de buitenkant.

Dagtrip naar Abu Dhabi

De laatste dag hebben wij nog een dagtrip gemaakt naar Abu Dhabi. Dit ligt op 1,5u rijden vanaf Dubai en is dus makkelijk te doen in een dag. We zijn onze dagtrip begonnen bij Ferrari World. Zeker een aanrader om te gaan kijken, zelfs al wil je er niet in. De kleur rood domineert het park en het dak is indrukwekkend. Deze zie je trouwens zelfs vanuit de lucht als je over Abu Dhabi vliegt!  Daarna zijn we naar Corniche Road Beach geweest. Je kan hier heerlijk wandelen en uiteindelijk kom je uit op de Marina Mall. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het strand, de kustlijn en het luxe hotel Emirates Palace. Hou je van dadels? In Abu Dhabi koop je de beste dadels van het hele land! Er zitten allerlei dadelwinkeltjes bij de haven. We zijn onze dagtrip geëindigd bij Sjeik Zayed Moskee. Wat is deze moskee schitterend! Het is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en het heeft ook nog eens het grootste tapijt en de grootste kroonluchter ter wereld. Als niet-moslim kun je deze moskee gewoon in, maar je moet je wel schouders, armen en knieën bedekken. Als je niet de juiste kleding aan hebt, kun je in de moskee de kleding huren. Je kunt trouwens ook nog een bezoek brengen aan het Louvre Abu Dhabi, maar dan moet je wel vooraf kaartjes kopen.

Sjeik Zayed Moskee Abu Dhabi
Sjeik Zayed Moskee Abu Dhabi

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. stedentrip dubai veel meer dan alleen als overstap
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.