Header afbeelding

Tips solo reizen

De beste tips voor jouw solo reis

Solo reizen is een onvergetelijke ervaring. Tijdens je rondreis heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Je hoeft met niks en niemand rekening te houden. Daarnaast is solo reizen ook een grote uitdaging! Je gaat jezelf tijdens een solo reis gegarandeerd beter leren kennen.

Wanneer het je eerste reis alleen is, kan je misschien wel wat tips gebruiken. Maak je geen zorgen! Met deze tips ga je goed voorbereid op soloreis. Tijd voor een nieuw avontuur!

Bekijk hier fantastische solo reizen van TUI!

Plan je reis goed

Wanneer je op soloreis vertrekt is het belangrijk om een aantal dingen goed te plannen. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor spontane activiteiten en beslissingen. Toch kan het handig zijn om alvast wat belangrijke informatie te verzamelen, zoals hoe je van het vliegveld naar je hotel komt en welke bezienswaardigheden je gegarandeerd wilt bezoeken.

Een gedetailleerd reisschema is absoluut niet nodig maar een beetje planning vooraf aan je solo reis kan geen kwaad! 

Reis plannen

Wees veilig

Wanneer je naar bepaalde landen op soloreis vertrekt is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de veiligheid. Wees je bewust van de eventuele risico’s.

Zorg altijd dat je je waardevolle spullen goed opgeborgen en dicht bij je houdt. Je hebt natuurlijk geen zin om tijdens zo’n fantastische reis je paspoort, geld, telefoon of andere belangrijke spullen te verliezen. Vermijd altijd afgelegen gebieden en let op wanneer je ‘s avonds alleen op pad gaat. 

Pak slim in

Als je solo reist, moet je ook alles zelf dragen. Pak daarom slim in en zorg ervoor dat je alleen de belangrijkste spullen meeneemt. Als je uiteindelijk toch iets bent vergeten, kan je het altijd nog aanschaffen. Zo hoef je niet onnodig te sjouwen.

Een goede rugzak met voldoende opbergruimte is essentieel. Het is ook een goed idee om een kleine rugzak of fanny pack mee te nemen! Zo hoef je niet de hele tijd je zware rugzak overal mee naartoe te nemen.

Backpack rugzak

Maak kennis met de lokale bevolking

Een van de grootste voordelen van solo reizen is dat je gemakkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. Het is een geweldige kans om kennis te maken met de lokale bevolking en hun cultuur te leren kennen.

Praat met mensen in cafés, restaurants en op straat, zo leer je het land pas echt kennen. Er zijn daarnaast ook genoeg andere mensen op soloreis, het kan leuk zijn om af en toe samen wat te doen! 

Maak gebruik van openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een geweldige manier om je te verplaatsen als solo reiziger. Het is goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Het is ook een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en nieuwe mensen te ontmoeten. Kies voor de lokale bus of trein in plaats van een taxi of huurauto. Zo kun je geld besparen en maak je unieke ervaringen mee!

trein Sri Lanka Ella

Kies voor een veilige accommodatie

Als solo reiziger is het belangrijk om te kiezen voor een veilige accommodatie. Kies daarom altijd voor een accommodatie met goede recensies van andere reizigers. Check ook de locatie van de accommodatie zodat je weet in wat voor wijk het ligt. Zorg ervoor dat je accommodatie makkelijk te bereiken is, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. 

Vergeet niet te genieten!

Het allerbelangrijkste is om ook te genieten! Een soloreis is echt een onvergetelijke ervaring, de herinneringen die je tijdens zo’n reis maakt neem je de rest van je leven mee. Vergeet niet om ook te ontspannen! Het is tenslotte een vakantie.

We raden je aan om tijdens je soloreis vooral veel foto’s te maken! Hoe leuk is het om deze zelf later terug te kijken of om ze aan familie en vrienden te laten zien wanneer je terug bent. Naast het maken van foto’s kan het ook leuk zijn om een reisdagboek bij te houden. In het dagboek kun je lekker schrijven over al je avonturen en gevoelens tijdens je reis. 

Fotografie op reis

Er zijn nog veel meer tips om beter voorbereid op soloreis te gaan. Gelukkig kom jij met deze tips al een heel eind! Wees verstandig tijdens je soloreis, maar ga ook op avontuur en blijf vooral altijd genieten!

Fantastische bestemmingen voor een soloreis

Nu je weet hoe je veilig op soloreis kunt vertrekken, blijft alleen de vraag nog over waar naartoe? Gelukkig helpen we je daar ook een handje bij! Hieronder staan een aantal top bestemmingen waar je een geweldige soloreis kunt maken

Thailand

In Thailand kun je ideaal in je eentje backpacken. Er zijn veel andere backpackers waardoor de kans dat je nieuwe mensen tegenkomt extra groot is! Hoe leuk! Ontdek de cultuur en bezoek de mooiste tempels. Vertrek bijvoorbeeld met goedkope vliegtickets naar Thailand of de hoofdstad Bangkok en start je solo avontuur! 

IJsland

Misschien niet het eerste land waar je aan denkt, maar IJsland heeft een prachtige en diverse natuur die fantastisch is om te ontdekken. Daarnaast spot je misschien wel het noorderlicht. Hoe bijzonder is dat! IJsland staat er daarnaast om bekend dat het een heel veilig land is. Zeker een top bestemming voor je eerste solo reis! 

Spanje

Wil je voor je solo reis eerst wat dichter bij huis blijven? Vertrek bijvoorbeeld met goedkope vliegtickets naar Barcelona, Alicante of een andere stad. Er is genoeg te doen en te zien in Spanje. Daarnaast is het zonnetje top en het eten fantastisch. Wat wil je nog meer? 

Park Güell Barcelona

Park Güell, Barcelona

  1. Home
  2. blog
  3. tips solo reizen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.