Header afbeelding

Tips visum aanvragen

Geen stress meer tijdens het aanvragen van je visum!

Een verre reis plannen is super leuk, maar het kan ook stressvol zijn als het gaat om het aanvragen van een visum. Het aanvraagproces kan ingewikkeld zijn en veel vragen oproepen. Met de juiste kennis en voorbereiding kun je een visum aanvragen zonder problemen. Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet over het aanvragen van je visum! Zo heb jij in het vervolg geen stress meer en kun je genieten van bijvoorbeeld een zonvakantie of een geweldige rondreis!

Begrijp het verloop van de visumaanvraag

Een visumaanvraag gaat over het algemeen op dezelfde manier. Enkele landen kunnen een net iets andere procedure hebben. Wanneer je begrijpt hoe een visumaanvraag verloopt, is het ook makkelijker om er zelf een aan te vragen.

Je begint met het invullen van de visumaanvraag. Vervolgens verzamel je alle documenten die je nodig hebt. daarna dien je je aanvraag in bij de ambassade of het consulaat, dit kan vaak gewoon gemakkelijk online. Hierna is het wachten op de goedkeuring. 

Paspoort en koffer

Weet of je een visum nodig hebt

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een visum, is of je een visum nodig hebt. Dit is afhankelijk van het land waar je naartoe gaat op reis. Het is belangrijk om ook te kijken naar de duur van je verblijf. 

In sommige landen heb je pas een visum nodig zodra je er voor een langere periode blijft. Doe je research zodat je op de hoogte bent van de situatie in jouw land! 

Enkele landen waar je een visum voor nodig hebt

Dit zijn een aantal voorbeelden van landen waar je als toerist een visum voor nodig hebt: de Verenigde Staten, Egypte, Vietnam, Australië, Canada & meer. 

Check hier de hele lijst

Begin op tijd met de aanvraag

Het allerbelangrijkste bij het aanvragen van een visum is op tijd beginnen! Over het algemeen gaat het aanvragen van een visum erg snel. Tegenwoordig kan het namelijk gemakkelijk online. Toch raden we je aan om op tijd te beginnen. Zo voorkom je stress voordat je op vakantie vertrekt! 

Voorbereiden voor een reis

Verzamel alle benodigde documenten

Elk land heeft zijn eigen eisen voor een visumaanvraag. Zorg ervoor dat je vooraf alle documenten verzamelt die je nodig hebt. Denk aan je paspoort, een pasfoto in de goede maten etc. Het is ook belangrijk om te weten of er andere extra eisen zijn, zoals verplichte vaccinaties. Je wilt liever niet voor verrassingen komen te staan. 

Dubbelcheck je informatie

Voordat je je visum aanvraag indient, raden wij je aan om alle informatie nog eens te checken! Op die manier weet je zeker dat alle informatie klopt. Zo voorkom je vertraging tijdens je visum aanvraag. Vergeet ook niet de geldigheid van je paspoort te controleren! 

Bewaar een kopie van je visum

Wij raden je aan om altijd een kopie van je visum op een veilige plek te bewaren. Neem deze ook zeker mee op reis. Dit kan altijd van pas komen. Liever goed voorbereid op reis dan achteraf spijt! Zo staat niks meer in de weg van jouw droomvakantie

Vliegtuig in de lucht

  1. Home
  2. blog
  3. tips visum aanvragen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.