Header afbeelding

Tips voor reizen met de nachttrein

Instappen, slapen, uitstappen & ontdekken!

Reizen met een nachttrein is ideaal! Je stapt in, geniet ondertussen van het unieke landschap, slaapt en stapt daarna uit bij je nieuwe bestemming. Zo reis je duurzaam, en ben je voor je gevoel binnen no-time bij je nieuwe bestemming. In deze blog geven we je een aantal tips zodat je zonder stress een fijne rit kan maken!

Pak je spullen slim in!

Een ding is zeker: organiseer je spullen! Het kan soms nogal krap zijn in een nachttrein, daarom is het belangrijk om alles slim te verpakken. Neem alleen de belangrijke dingen mee die je écht nodig hebt. Gebruik bijvoorbeeld kleine tasjes en organizers om alles mee te nemen. Zo heb je alles overzichtelijk en creëer je extra ruimte! Ook is het handig om voor jezelf een lijstje op te stellen met wat je allemaal wilt meenemen. Doordat je het voor jezelf hebt opgeschreven geeft dat wat rust in je hoofd én je kunt voor je vertrek snel controleren of je alles bij je hebt!

Neem deze essentiels mee:

Heel leuk die nachttrein, maar wat moet je écht bij je hebben? Wat je moet meenemen in de trein hangt natuurlijk af van welke reis je gaat maken. Hieronder hebben we wat algemene tips over welke spullen handig zijn om mee te nemen in de nachttrein. 

Oordopjes & oogmasker

Het kan soms erg luidruchtig zijn in de nachttrein waardoor je misschien een onrustige nacht ervaart. Om dit te voorkomen is het slim om oordopjes mee te nemen. Zo kun je gemakkelijk het geluid afsluiten en rustig slapen. Ook kun je vaak ‘s ochtends wakker worden door het felle licht wat naar binnen schijnt. Daarvoor is natuurlijk een oogmasker ideaal!

Kleding

Als je gaat reizen met een nachttrein moet je rekening houden met temperatuurschommelingen. Doe dus verschillende laagjes aan zodat je op elk moment kan aanpassen aan de temperatuur. Wel net zo handig!

Vochtige doekjes

‘S ochtends kan je je soms niet helemaal fris voelen na zo’n nacht in de trein. Daarom is het fijn om vochtige doekjes mee te nemen om je ‘s ochtends even snel op te frissen. Veel nachttreinen hebben gezamenlijke douches en toiletten, dus daarvoor is het ook handig om vochtige doekjes of handdesinfectiemiddel bij de hand te hebben. 

Snacks & genoeg water

Fijn is het om altijd water en wat snacks mee te nemen. Dit omdat er niet altijd een restaurantwagon aanwezig is en het water uit de kraan niet altijd even lekker smaakt. Het is natuurlijk altijd handig om iets bij de hand te hebben!

Wees optijd

Als je gaat reizen met de trein is het super belangrijk dat je op tijd bent! De trein vertrekt natuurlijk op een specifieke tijd en je wilt niet het risico lopen dat je de de trein mist. Zorg er dan ook voor dat je ruim van tevoren op het station bent en op de juiste plek staat om aan boord te kunnen gaan. Bovendien kan het inchecken voor de nachttrein soms wat langer duren doordat je mogelijk extra veiligheidscontroles of douanecontroles moet doorlopen. We raden aan om ongeveer 30-60 minuten van tevoren aanwezig te zijn. 

Toch onverwachts te laat voor de trein? Neem dan contact op met de spoorwegmaatschappij of reisbureau, die hebben misschien een oplossing voor je. Het kan dan zijn dat je trein dan nog nét kan halen of juist de latere trein kunt pakken. Maar voorkomen is beter dan genezen, dus zorg dat je op tijd bent! ;)

Top beste nachttrein reizen

Caledonian Sleeper in Schotland

Stap aan boord van deze trein en reis al slapend naar het prachtige Schotland. Deze nachttrein tussen Londen en Schotland biedt comfortabele en stijlvolle cabines met een prachtig uitzicht op de Schotse Hooglanden. Klinkt aantrekkelijk toch?

Nightjet in Europa

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB heeft een netwerk van nachttreinen in heel Europa. Word wakker met de geur van espresso in Venetië, ontwaak in de muziekstad Wenen of reis ‘s nachts naar het romantische Parijs! Veel van deze steden kun je met elkaar combineren, hoe leuk is dat?

Eastern & Oriental Express in Zuidoost-Azië

Dit luxe tripje met deze nachttrein ben je verzekerd van een prachtig uitzicht op de landschappen van Thailand, Maleisië en Singapore. Dit allemaal terwijl je geniet van heerlijke gerechten en uitstekende service. Topkoks bereiden hier elke dag de lunch en het diner met bijpassende wijnen. Wauw!

Blue Train in Zuid-Afrika

Dit is pas écht luxe in de trein! Deze luxueuze nachttrein brengt je van Pretoria naar Kaapstad, terwijl je geniet van het prachtige landschap van Zuid-Afrika. De trein staat bekend als een van de meest luxe trein ter wereld. En dat is zeker te zien! Moderne cabines, geweldige service en heerlijk eten. Oftewel: je bent gegarandeerd van een onvergetelijke reis. 

Make some new friends!

Reizen met de nachttrein kan soms een heel gedoe zijn, maar vergeet niet te genieten! Het is een unieke spannende ervaring die je niet snel gaat vergeten. Bekijk het prachtige uitzicht en kom even lekker tot rust. Reis je alleen? Maak je niet druk! Er zijn genoeg andere mensen in de trein die je kunnen helpen of die gezellig met je willen kletsen. Reizen met de nachttrein is een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ga lekker socializen en maak nieuwe vrienden! 

 

  1. Home
  2. blog
  3. tips voor reizen met de nachttrein
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.