Header afbeelding

Het mediterrane leven van Valencia

De perfecte zomerse cityrtrip

Vrijdagmiddag de tickets boeken, zaterdagochtend de accommodatie vastleggen en in de middag het vliegtuig in. Last minute op vakantie gaan is even uit onze comfort zone, maar wat hebben we genoten. Lekker eten en drinken, altijd mooi weer, iedereen op straat en het strand om de hoek, dat is het mediterrane leven van Valencia!

Ideale stedentrip

In de zomer is het heerlijk om alles bij de hand te hebben op een korte trip: een leuke stad en lekker kunnen relaxen op het strand is dan ook een top combinatie. Wij verbleven 4,5 dag in Valencia en dat is perfect. Valencia is compact, dus als je de stad bekijken en op het strand liggen afwisselt met een dagje fietsen, heb je een ideale stedentrip gepland. Bijkomstig voordeel is dat Valencia nog niet wordt overspoeld door toerisme, dus je begeeft je hier gemakkelijk tussen de locals, heerlijk! Onderdompelen in het mediterrane leven kost totaal geen moeite, gewoon go with the flow.

Valencia

Slenterend door de wijken

Met oude en ruige wijken, de chique statige gebouwen in het centrum, moderne architectuur en de haven met strand kent Valencia een grote diversiteit. De oude wijk El Carmen en de hippe, artistieke wijk Ruzafa zijn heerlijk om doorheen te slenteren met je fototoestel. Een toeristische route lopen is niet nodig, lekker zelf de leuke pleintjes en knusse barretjes ontdekken kan hier prima. Street Art (Graffiti) en vervallen gebouwen klinken misschien niet gelijk aantrekkelijk, maar dat is het in deze wijken juist wel! Een kleurrijke lust voor het oog en een feest voor de fotografen onder ons. We sliepen in de buurt van El Carmen, dus we waren hier regelmatig te vinden en was zeker onze favoriete plek.

Het hart van Valencia, Mercado Central, is een bezoekje waard. Naar de markt voor groente, vlees of vis krijgt hier een andere dimensie. Jaloersmakend hoe de Valencianen hier aan verse producten kunnen komen. Loop erna naar Plaza Ayuntamiento. De statige witte gebouwen aan dit grote plein deden ons denken aan de gebouwen die je ook in Madrid ziet. Wat een contrast, het lijkt net of we een andere stad in liepen! Er was een wijnproverij aan de gang, dus men stond lekker met een wijntje in de zon te genieten van het goede leven. Perfecte plek om even te blijven staan en je ogen uit te kijken.

Knus plein El Carmen Grote plein centrum Street Art El Carmen

 

Uniek fietstochtje

Met de Jardines del Turia, de groene long van de stad, heeft Valencia echt iets unieks te pakken. Fascinerend dat dit vroeger een rivier is geweest. De strook van ruim 8 kilometer ligt hierdoor lager dan de rest van de stad. Er heerst hier rust in de schaduw onder de bomen en locals kunnen in deze groene oase wandelen, sporten en fietsen. Wij kozen voor dat laatste en dat is absoluut een aanrader. Jardines del Turia leidt je vanzelf naar de Stad van Kunst en Wetenschap waar je wederom een ander uiterste van Valencia kunt bekijken. De witte moderne gebouwen en het water steken zo mooi af tegen de helder blauwe lucht. Rij erna naar de kust, over de boulevard, en kies een plekje uit voor de late lunch.

Moderne architectuur fietstocht

Tapas hier, pinchos daar

Hoe mooi de stad ook is, stop op tijd en ga rond 17.00 uur even douchen en klaarmaken voor de avond. Dan komen we namelijk aan op mijn favoriete moment van de dag! Siësta is voorbij, het wordt gezellig druk in de stad en de eerste honger wordt gestild. Genieten van een pincho of een tapa, uiteraard vergezeld met een heerlijk Turia biertje. Op de hoge barkrukken bij het barretje is het mensen kijken op het oude plein. Onze favorieten zijn Pintxo i Trago en Colmado LaLola, waar je echt moet zijn voor overheerlijke flinterdunne plakjes ham. Pas rond 22.00 uur wordt er gedineerd. Voor de beste Paella kies je voor Secreto, voor heerlijke menu’s met tapas ga je bijvoorbeeld naar Taberna Jamon Jamon of Restaurant Blanqueries. Let op: de gezellige pleintjes waar vooral de toeristen zitten, zijn over het algemeen niet de beste locaties voor een heerlijk diner.

Eerlijk biecht ik op dat deze blog lastig was om te schrijven. We zijn net terug, dus mijn hoofd zit nog bomvol verhalen die ik allemaal met je zou willen delen. Valencia, ga deze stad maar eens ontdekken!

Pinchos

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. valencia mediterrane leven
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.