Header afbeelding

Waarom Thailand

Perfect is voor je eerste keer backpacken

Backpacken Azië?

Reizen wordt steeds populairder. Dit is ook niet heel gek gezien hoe goedkoop vliegtickets zijn en de hoeveelheid reisbureaus. Er is genoeg moois te zien in de wereld dus waarom zou je ook op 1 plek blijven hangen!? Is gewoon zonde. De ene reis is nog niet voorbij en ik ben alweer aan het denken waar de volgende naartoe gaat. Dit is echt een luxeprobleem natuurlijk maar dat even terzijde. Vorig jaar wilde ik voor het eerst gaan backpacken samen met mijn vriend. Omdat het de eerste keer zou worden, wilden we wel ergens naartoe wat super backpack-vriendelijk zou zijn. Na een paar weken brainstormen en blogs lezen, kwamen we uit op Thailand. Hieronder leg ik uit waarom Thailand het perfecte land is om voor het eerste te gaan backpacken en waarom ik het iedereen kan aanraden! Met hierbij de beste Thailand tips!

Thailand
Verken de wateren door middel van een langstaartboot.

Vliegtickets Thailand

Vliegtickets naar Bangkok zijn echt super goedkoop als je een beetje je best doet. Dit houdt in dat je regelmatig websites bekijkt van verschillende aanbieders, die verschillende vliegmaatschappijen weergeven. Vaak kies je voor 1 of 2 keer overstappen als je goedkope vliegtickets zoekt, maar dit is naar Bangkok niet eens per se nodig.  Met een beetje geluk en speurwerk heb je zo een ticket voor rond de 400 euro in the pocket! Het hangt natuurlijk wel af van het seizoen waarin je gaat maar van alle landen in Zuid-Oost Azië, vlieg je het goedkoopst naar Bangkok. Voor je eerste backpack-ervaring ga je natuurlijk voor zo goedkoop mogelijk dus dit begint al goed. En des te meer geld je overhoudt voor andere dingen!

Thailand = Makkelijk bereisbaar

Wat Thailand nou echt het perfecte land maakt voor je eerste backpackreis is dat het super makkelijk is om van A naar B te komen. Vele backpackers gingen je al voor en daar heeft Thailand fantastisch op ingespeeld! Veel toerisme heeft dus ook zeker zijn voordelen want er zijn eindeloos veel opties voor bussen, treinen en boten waardoor je keuze in overvloed hebt. Zo bepaal je dus helemaal zelf op wat voor tijdstip je wilt vertrekken en aankomen. Voor het boeken van bus- en boottickets gebruikten wij de website: www.12go.asia. Op deze website kan je gemakkelijk invoeren waar je naartoe wilt om vervolgens zelf een keuze te kunnen maken wat voor tijdstip en maatschappij jou het beste lijkt. Wat ook echt top is, is dat alle bussen en boten steeds precies op tijd waren.  Dit scheelt ook een hoop stress en spanning op je eerste backpackreis.

Wat ik zeker aanraad is om met de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai te gaan. Je kan ’s avonds op verschillende tijdstippen opstappen en zit dan ongeveer 14 uur in de trein. Je krijgt dan een slaapplek toegewezen waar je de nacht doorbrengt. Je slaapt dan in een stapelbedje waar je uit het raampje kan genieten van het uitzicht. Hierdoor maak je dus een flinke reis, waarbij je veel ziet en bespaar je ook nog eens op een overnachting! Ik zeg; win-win! ’S Ochtends kan je gebruik maken van het ontbijt dat geserveerd wordt in de trein om vervolgens uitgerust aan te komen in Chiang Mai. Deze treinreis kost 25 euro per persoon! Ook kan je natuurlijk gebruik maken van binnenlandse vluchten. Deze zijn ook zeer betaalbaar; voor een ticket van Chiang Mai naar Krabi betaalden wij ongeveer 60 euro per persoon inclusief ruimbagage.

 

tuktuk Thailand
Natuurlijk konden de tuktuks niet achterblijven.

Streetfood

Als ik alleen alweer denk aan het eten in Thailand, wil ik meteen weer een retourtje Bangkok boeken! Thais eten is echt fantastisch en ook nog eens super goedkoop. Dit is natuurlijk van belang als je voor het eerst gaat backpacken. Als je in Bangkok aankomt, kan je misschien een beetje overweldigd raken door alle geuren die op je afkomen. Omdat het ook nog eens heel warm is, kan dit soms wat heftig zijn. Ook zien alle kraampjes er niet even fris en schoon uit. Laat je hierdoor echter niet afschrikken. Hier moet je je echt overheen zetten want uiteindelijk is dat het helemaal waard! Streetfood is echt iets wat je niet kan overslaan in Thailand. Voor een Pad Thai betaal je ongeveer 1 euro! Dit zijn normale prijzen voor streetfood, waardoor je dus heel goedkoop kan dineren in Thailand. Gebruik een beetje je gezonde verstand bij het uitkiezen van een kraampje en ga vooral voor het kraampje waar de meeste mensen in de rij staan. Door streetfood te eten kan je flink besparen waardoor je meer geld overhoudt voor andere dingen en leer je ook nog eens echt de cultuur kennen van het land!

Een goedkope manier van dineren, streetfood. Kies een goede tent en smullen maar.

Mensen leren kennen in Thailand

Zoals ik eerder al zei is Thailand een bekende bestemming voor backpackers en speelt het land hier goed op in. Over het algemeen is de lokale bevolking van Thailand ontzettend behulpzaam en vriendelijk naar toeristen. Ik heb echt alleen maar lof voor de Thaise bevolking! Echter kunnen ze bijvoorbeeld op Kao San Road in Bangkok enigszins opdringerig zijn maar zijn ze nog steeds niet onvriendelijk. Dit gebeurt natuurlijk ook niet alleen in Thailand maar ook op veel andere drukke toeristische hotspots.

Ook leer je veel andere mensen uit verschillende landen kennen. Je raakt al snel aan de praat met andere backpackers of komt ze weer tegen op een andere bestemming. Er is een groot aanbod partyhostels waar je kan feesten met mensen van over de hele wereld. Zelfs als je niet in een partyhostel zit, merk je dat je snel aan de praat raakt met anderen en kun je leuke tips en tricks uitwisselen of samen drankjes doen. Je hoeft je dus nooit alleen te voelen in Thailand!

Genoeg te doen

Naast dat Thailand dus heel veel lekker eten heeft en heel goedkoop is, is er ook ontzettend veel leuks te beleven. Of je nou van strand, drukke steden of de jungle houdt; er is voor ieder wat wils in Thailand! Tijdens onze reis door Thailand hebben we geziplined door de jungle van Chiang Mai, een skybar bezocht in het drukke maar super leuke Bangkok en gedoken op Koh Tao. Al deze activiteiten kosten ook nog eens heel weinig (oké behalve de cocktails in de Skybar dan, die waren belachelijk duur maar wel tenminste insta-worthy en dat is tegenwoordig ook wat waard haha.)

Backpacken Thailand

En dan is het natuurlijk ook nog eens de eerste keer dat je met een backpack op pad gaat. Dit is vanzelfsprekend ook een beetje spannend want heb je wel genoeg bij je? En is het nou echt wel zo handig als dat iedereen zegt? Ik vond uiteindelijk van wel! Ik was heel erg bang om teveel mee te nemen om vervolgens te lopen ploeteren en zweten met 20 kilo op m’n rug. Bij het wegen op Schiphol zag ik dat ik maar 6 kilo bij me had haha. Ik schrok hier wel even van (euuh ben ik alles vergeten!?) maar uiteindelijk is het natuurlijk ideaal. Je kan bijna in elk hostel of hotel wel je kleding laten wassen voor een prikkie en anders kun je wel een wasserette in de buurt vinden. Doordat je in Thailand nog wel eens stukken door het water moet lopen (als je bijvoorbeeld naar Railay Beach gaat) of door de jungle, is het echt wel handig om een backpack te hebben en geen rolkoffer.

Komt dat zien!

Ikzelf heb 3 weken door Thailand gereisd en dit voelde echt nog als te weinig.  Je zou je er met gemak 6 weken kunnen vermaken en dan nog niet uitgekeken zijn op het land. Ik bleef me maar verbazen over de relaxte eilanden, de mooie natuur en alle lieve mensen. Ik ben zo verliefd op Thailand geworden dat ik zeker later nog een keer terug zou willen gaan en dan een andere route doen om nog meer te zien van dit fantastische land!

Meer blogs over Thailand lezen? Klik dan hier!

Koh Tai, Thailand
Aanrader! Duiken op Koh Tao is adembenemend.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. waarom thailand perfect is voor je eerste keer backpacken
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.