Header afbeelding

Wat te doen in Barcelona?

15 insider tips & bezienswaardigheden

Wij delen al onze wat te doen in Barcelona tips met je, want deze waanzinnige stad moet iedereen ooit eens bezocht hebben! De hoofdstad van Spanje staat bekend om zijn unieke bezienswaardigheden, prachtige architectuur, levendige straatleven, heerlijke eten en mooie stranden. Maar wij vinden het belangrijk dat jij tijdens een stedentrip in deze waanzinnige stad meer ziet dan de standaard. Daarom delen wij al onze insider tips met je. Op deze manier zie en ervaar jij ook de dingen waar andere toeristen waarschijnlijk niet bekend mee zijn. Wij weten zeker dat jij net zo dol op deze stad wordt als wij!

1. Sagrada Família

We beginnen het lijstje met een van de meest bekende bezienswaardigheden van Barcelona: de basiliek Sagrada Família. Antoni Gaudí was een beroemde Catalaanse architect die in Barcelona woonde en werkte. Hij heeft een enorme invloed gehad op de architectuur en het stadsbeeld van Barcelona. Hij was ook de architect van deze kerk. De bouw van begon al in 1882 en is nog steeds gaande. Het unieke ontwerp van de kerk bevat zowel gotische als moderne elementen en heeft een fascinerende gevel met sculpturen die Bijbelse taferelen uitbeelden. Dit iconische gebouw trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

2. Las Ramblas

Las Ramblas is een beroemde, drukke straat in het centrum van Barcelona. De straat is 1,2 kilometer lang en loopt van de Plaça de Catalunya tot aan de haven. Langs de Ramblas zijn veel restaurants, cafés, souvenirwinkels, markten en straatartiesten te vinden. Als het hier niet al te druk is, kun je hier heerlijk slenteren! Direct naast de Ramblas vind je ook het prachtige plein Plaça Reial.

3. De gothische buurt, ofwel: Barri Gòtic

Als je aan de chaos en drukte van de Ramblas wilt ontsnappen, moet je de gothische buurt in wandelen. Dit is een van de meest pittoreske delen van de stad en heeft een schat aan bezienswaardigheden. De middeleeuwse straten, Plaça del Rei, en de Joodse wijk zijn enkele pareltjes die je hier terug kunt vinden.

Las Ramblas

4. De opkomende wijk Poblenou

Laat al die toeristen maar even lekker achter bij de grote bezienswaardigheden en ga op pad naar de favoriete plekken van de locals, zoals de hippe wijk Poblenou. De straten van Poblenou zijn de afgelopen jaren opgefrist met de komst van nieuwe bedrijfjes en restaurants. Doe een drankje aan de Rambla del Poblenou en voel je even als een echte español(a)... Tip: ieder eerste weekend van de maand vind je een trendy markt in het oude fabriekspand van Palo Alto.

5. Tapas eten in Bar Velódromo

In de wijk l'Eixample vind je de ouderwetse bar Bar Velódromo. Dit adresje is favoriet onder de Spanjaarden voor de lekkerste tapas. Het retro interieur, de vriendelijke medewerkers en bovenal de heerlije tapas maken dit een echte must-visit in Barcelona!

6. Casa Batlló

Casa Batlló is ook een van de prachtwerken van Gaudí. Het gebouw heeft een organische, bijna surrealistische uitstraling met een gevel die is versierd met kleurrijke mozaïeken en balkons die lijken op maskers. In het gebouw vind je een museum. Als je hier toch bent, moet je eigenlijk ook even een kijkje nemen bij Casa Lleó Morera!

Casa Batlló

7. Camp Nou

Of je nou een echte voetballiefhebber bent of niet, een bezoekje aan Camp Nou is een echte aanrader. Dit thuisstadion van de voetbalclub FC Barcelona is met zijn 99.000 zitplaatsen een van de grootste stadions ter wereld. Tijdens een rondleiding door Camp Nou krijg je een kijkje in de kleedkamer, de tunnel naar het veld, de tribunes en het useum van FC Barcelona.

8. Montjuïc

De heuvel Montjuïc is de perfecte plek voor een mooi kiekje van Barcelona. Vanaf deze heuvel heb je namelijk een heel mooi uitzicht over de stad. Als je jezelf een wandeling naar boven wilt besparen, raden we je aan om met de kabelbaan naar boven te gaan. Naar beneden wandelen duurt ongeveer een kwartiertje. Tip: ook vanaf Bunkers del Carmel kun je genieten van een waanzinnig uitzicht op de stad!

9. Terrasjes in Gràcia

De wijk Gràcia is the place to be wanneer je toe bent aan een lekker drankje. Je vindt hier namelijk heel veel gezellige terrasjes, waar de Barcelonés en Barceloneses zelf ook veel te vinden zijn. Het plein Plaça de la Vila is onze favoriet. Vind je het iets te druk in Gràcia? Wandel dan door naar Carrer d’Enric Granados in l'Eixample. Bestel een vermouth met lekkere aperitivo en ¡Salud!

10. Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is een groot park in het centrum van Barcelona, beroemd om zijn groen, meren, fonteinten en historische gebouwen. Verder vind je een dierentuin en grote waterval in het park. Dit is de perfecte plek voor een picknick op een zonnige dag. Even lekker bijkomen van het slenteren en de sightseeing.

Parc de la Ciutadella

11. Playa de la Barceloneta 

Een van de redenen waarom wij zo'n fan zijn van Barcelona is omdat je hier perfect stad & strand kunt combineren. De stad ligt namelijk aan de Middelandse Zee en heeft verschillende stranden, waaronder het populaire Barceloneta strand. Dit strand ligt op loopafstand van het centrum en hier kun je heerlijk genieten van het stralende zonnetje! Andere fijne stranden in en nabij Barcelona zijn Bogatell en Castelldefels.

12. Paella eten bij La Mar Salada

Lekker genoten op het strand en nu toe aan iets te eten? Wij hebben dé tip voor je! Bij het restaurant La Mar Salada eet je de lekkerste paella! Dit restaurant bevindt zich op nog geen 5 minuten lopen van het strand en staat bekend om zijn overheerlijke paella. Dit iconische, Spaanse gerecht wordt onder andere gemaakt van zeevruchten, rijst, groente en safraan.

Lijkt het je nou leuk om zelf te leren hoe je paella moet maken, boek dat een paella-les

13. Park Guëll

Park Guëll staat bekend om zijn unieke architectuur ook tot bedacht door het creatieve brein van Gaudí. Het park bestaat uit verschillende terrassen met prachtige mozaïeken, sculpturen en gebouwen, waaronder de iconische "Gingerbread Houses" en het grote terras met de beroemde mozaïekbank. En je wordt hier ook nog eens beloond met een prachtig utizicht over de stad! Andere toffe creaties van Gaudí die in Barcelona terug te vinden zijn, zijn Casa Vinces, Casa Mila en Cripta Colònia Güell.

Park Guell

14. Historische wijk El Born

El Born is een wijk gelegen tussen de gotische wijk en de wijk Barceloneta. De rijke geschiedenis van deze wijk is terug te vinden in zijn smalle straatjes, geplaveide straten en middeleeuwse gebouwen. De combinatie met de trendy boetiekjes en gezellige restaurants maken El Born super interessant. Bovendien vind je hier het Picasso museum en andere bezienswaardigheden als de Santa Maria del Mar kerk.

15. Mercat de la Boqueria

We sluiten het lijstje af met de versmarkt Mercat de la Boqueria. Deze markt bevindt zich halverwege de Ramblas en is de bekendste markt van Barcelona. Het staat bekend om zijn uitstekende selectie van verse producten, waaronder groenten, fruit, vlees, vis, snoep en specerijen. Dit is de perfete plek om het échte Barcelona te proeven. Zowel lokale bewoners als toeristen genieten hier van de culinaire cultuur van Barcelona. Fijnproefers en voedselliefhebbers zullen zich hier helemaal op hun plek voelen!

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in barcelona
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.