Header afbeelding

Wat te doen in Kopenhagen?

15x wat te doen tijdens je stedentrip in Kopenhagen

Vraag jij je af wat er te doen is tijdens je stedentrip in Kopenhagen? Wij hebben een lijstje met 15 bezienswaardigheden in Kopenhagen voor jou! Van fietsen door de oude stad tot het bezoeken van botanische tuinen. En van een bezoekje aan de hippiewijk Christiania tot aan het koninklijk paleis!

👉 Boek je citytrip hier!

De leukste bezienswaardigheden in Kopenhagen - top 15

  1. Tivoli pretpark
  2. De Kleine Zeemeermin
  3. Pittoreske Nyhavn
  4. Ontdek de interessante geschiedenis
  5. Amalienborg Slot
  6. Frederikskerk
  7. Indrukwekkende musea
  8. Fietsen door Kopenhagen
  9. Probeer Smørrebrød
  10. Uitstapje naar Malmö
  11. Proef een lokaal drankje
  12. Rondvaart op de grachtjes
  13. Botanische tuin: Palm House
  14. Rosenborg Slot
  15. Hippiewijk Christiania

Vind de activiteiten ook op Google Maps!

1. Tivoli pretpark

Dit pretpark is niet zomaar een pretpark! Het ligt in hartje Kopenhagen, waardoor het perfect past in jouw citytrip. Het bijzondere park bestaat al sinds 1843 en is daarmee het op één na oudste attractiepark ter wereld. Dat is niet de enige bijzondere titel die Tivoli heeft verdiend. Het is ook nog eens het meest bezochte seizoensgebonden themapark ter wereld! 

Hier kom je direct in een sprookjesachtig wonderland terecht. Er is een groot aanbod aan verschillende achtbanen, attracties, voorstellingen en cultuur. Wandel door de prachtige Tivoli Gardens waar historie en sfeervolle decoraties samenkomen. Geniet van een hapje en een drankje in één van de vele cafés en restaurants die het park te bieden heeft. Een geweldig uitstapje voor jong en oud!

Ga jij tijdens Halloween of kerst naar Kopenhagen? Dan mag je Tivoli al helemaal niet overslaan! Het park is dan op het allermooist en geniet je van spectaculaire vuurwerkshows.

💰Ticketprijs vanaf €20,79!

👉 Haal je tickets hier!

2. De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is het meest bezochte monument van heel Denemarken en is hét symbool voor Kopenhagen. De Deense schrijver en dichter, Hans Christian Andersen, staat het meest bekend om zijn sprookjes. Waarschijnlijk ken jij deze ook! De Kleine Zeemeermin was een jongedame die niets liever wilde dan een mens zijn en met de prins trouwen. Na veel vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk) is het haar gelukt!

Op het monument zie je het verhaal terug in een mooi detail. Zo heeft ze namelijk benen én een staart. Dit moet je zeker weten op je to do lijstje zetten voor Kopenhagen! 

De Kleine Zeemeermin Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin - Kopenhagen

3. Pittoreske Nyhavn

Nyhavn betekent nieuwe haven, maar neem dit niet al te letterlijk, want de haven werd al in de 17e eeuw gebouwd. De haven diende als een toegangspoort van de zee naar de oude binnenstad van Kopenhagen. De beroemde kleurrijke huizen werden vroeger vooral gehuurd door gewone en arme bewoners. Pas in je jaren 1960 keerde het imago van Nyhavn helemaal om. De arme buurt werd omgetoverd tot een hippe wijk waar veel toeristen op af kwamen. Dat begrijpen wij helemaal! Want hoe leuk zijn de schattige huisjes?! De ideale plek voor jouw perfecte Instagram plaatje tijdens je geweldige citytrip in Kopenhagen. 

Nyhavn Kopenhagen

Pittoreske Nyhavn

4. Ontdek de interessante geschiedenis

Denemarken heeft een hele rijke geschiedenis die je op veel manieren kunt ontdekken. Hieronder staan een paar leuke voorbeelden:

Memorial Anchor - Mindeankeret

Aan de voet van het Nyhavn kanaal ligt een groot anker. Hier worden de zeelieden die tijdens de Tweede Wereldoorlog op zee zijn omgekomen herdenkt. Onder het anker ligt een loden capsule met de namen van 1.600 matrozen. 

Gefion Fountain 

De Gefion Fountain is een fontein waar een standbeeld van een vrouw met vier stieren op staan. Volgens de legende heeft ze haar eigen zonen in stieren veranderd om beter het land te kunnen ploegen. Werk slimmer, niet harder 😉 Gooi er een muntje in en misschien komt jouw wens uit!

Kastellet 

Het Kastellet in Kopenhagen ligt in het noorden van de stad. In 1626 werd hier een fort gebouwd om de stad te beschermen tegen de Zweden. Het Kastellet wordt inmiddels gebruikt door het Deense leger. Maar toeristen zijn ook hartstikke welkom! Wandel langs de oude kazernegebouwen naar de citadel, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Churchillpark en de Gefion fontein. 

Het nationaal museum voor cultuurhistorie 

Ervaar het erfgoed van Denemarken, ontmoet de beroemde vikingen en hoor het verhaal over hoe het land is ontstaan. Dit museum is niet alleen interessant voor de geschiedenis fanaten, maar voor iedereen! In dit museum leer je op een grappige en interactieve manier meer over Denemarken. Ook zijn er verschillende tentoonstellingen waar je naartoe kan gaan. 

💰 Boek hier je ticket vanaf €16,08!

👉 Haal je tickets hier!

5. Amalienborg Slot

Deze bezienswaardigheid is het koninklijk paleis in hartje Kopenhagen, waar de koning en de kroonprins nog echt wonen! Het slot bestaat uit vier indrukwekkende gebouwen rondom een groot plein. Elke dag, om 12:00 uur precies, vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Dit is een waar spektakel! Bekijk in het Amalienborg de privévertrekken van de meest recente koningen en geniet van een prachtige tentoonstelling. 

De openingstijden kunnen erg variëren, hou dit goed in de gaten!

amalienborg slot kopenhagen

Amalienborg Slot - Kopenhagen

6. Frederikskerk

Deze prachtige kerk wordt ook wel de marmeren kerk genoemd en is de mooiste in heel Kopenhagen! Je herkent de kerk makkelijk aan de grote monumentale koepel. Bewonder de levensgrote beelden, de unieke muurschilderingen en het mooie glas in lood. Beklim de trappen naar de koepel waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Zeker een bezoekje waard!  

Frederikskerk Kopenhagen

Frederikskerk - Kopenhagen

7. Indrukwekkende musea

Ben jij op zoek naar een interessant uitje waar je iets nieuws van leert? Dan hebben wij wat tips voor jou! Hieronder staan een paar leuke musea die zeker een bezoekje waard zijn. Ook ideaal voor een regenachtige dag! 

Vikingschepenmuseum

Ontdek in de museumhaven de grote verzameling vikingschepen en traditionele boten van de noordelijke landen. Leer over de vikingen, hun schepen, de opgravingen ervan en hoe jij de houten boten kan maken. Er worden verschillende workshops georganiseerd en verschillende demonstraties gegeven. Vanaf 1 mei tot 30 september kan je zelfs mee uitvaren! 

Vodka museum

Zin in een museum met meer pit? Dan is het vodka museum iets voor jou! In het museum bevinden zich ongeveer 2000 verschillende soorten vodka. Je krijgt een tourguide die jou alles kan vertellen over de vele soorten vodka die uit allerlei verschillende landen komen. En je mag zelfs proeven! Wie wil dat nou niet?

Nikolaj Kunsthal

Dit museum bevindt zich in een kerk uit de 16e eeuw. Hoe oud de kerk is, zo nieuw is de kunst die er hangt. Dit zorgt voor een interessant contrast. Bewonder de moderne kunst en geniet van de wisselende tentoonstellingen. 

In het stukje over de geschiedenis van Kopenhagen lees je meer over het nationaal museum voor cultuurhistorie. In de alinea over de botanische tuinen lees je meer over het natuurhistorisch museum. 

8. Fietsen door Kopenhagen

Wij Nederlanders zijn niet de enigen die dol zijn op fietsen. Denen kunnen er ook zeker wat van! Geniet van één van de vele fietstochten die hier worden aangeboden of huur zelf een fiets. Zo bekijk je de hoogtepunten van Kopenhagen op een super leuke manier! Wij raden je aan om op de onderstaande link een leuke tocht uit te zoeken!

💰 Leuke fietstochten vanaf €29,38!

👉 Haal je tickets hier!

Fiets in Kopenhagen

9. Probeer Smørrebrød

Er zijn veel mooie bezienswaardigheden in Kopenhagen, maar onze tip is om de stad ook te gaan proeven! Geen bezoek aan Kopenhagen is compleet zonder dit klassieke Deense broodje. Smørrebrød is een donker rogge-/tarwebrood belegd met lokale delicatesse zoals gerookte haring. Er zijn veel plekken waar je een lekker Smørrebrødje kan halen, maar wij raden deze aan:

Lillians Smørrebrød

Hallernes Smørrebrød

Domhusets Smørrebrød

10. Uitstapje naar Malmö

Heb je wat extra tijd in Kopenhagen? Ga op pad naar Zweden!🇸🇪 Of je met de auto, trein of bus wilt, het is allemaal mogelijk. Dankzij de Sontbrug ben je in no time in een compleet ander land. Malmö is een stadje met een rijke geschiedenis, veel kunst en een oase aan rust. De moderne stad is gevuld met leuke musea, gezellige parkjes en je kan er leuk shoppen. Ideaal voor een dagtripje!

Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö

11. Proef een lokaal drankje

Kopenhagen staat bekend om zijn speciale koffiebars. Perfect om op adem te komen tijdens je drukke dag op pad. Het aanbod van koffiebars is ontzettend groot, daarom helpen wij jou een beetje op weg! Coffee Collective en Original Coffee zijn dé koffiebars van de stad. Ook zijn ze op veel plekken door de stad heen te vinden, daarom hebben wij een Google Maps lijstje voor jou gemaakt.

Nadat je op adem bent gekomen met een lekkere koffie, is het natuurlijk tijd voor bier! De Carlsberg Group is een Deense bierbrouwerij met hoofdkantoor in Kopenhagen en is uitgegroeid tot een van de grootste brouwerijen ter wereld. Bewonder de grote ongeopende bierflessen collectie en leer over de geschiedenis van Carlsberg. Na afloop geniet je van een heerlijk drankje dat bij de prijs inbegrepen zit.

12. Rondvaart op de grachtjes

Huh, een rondvaart door de grachtjes klinkt wel heel Amsterdams? Dat klopt! Koning Christian IV was namelijk een grote fan van Nederland en wilde de Deense stad naar het voorbeeld van Amsterdam inrichten. Vandaag de dag is een rondvaart de perfecte manier om de verschillende eilanden van de stad te verkennen en de hoogtepunten te bekijken. Ook kan je een eigen bootje huren! We love it!

💰 Leuke boottochtjes vanaf €17,29!

👉 Haal je ticket hier!

13. Botanische tuin: Palm House

In deze groene oase kom je helemaal tot rust in het drukke stadscentrum. In het midden van de rustgevende Botanische tuin bevindt zich het Victoriaanse Palm House. Hier vind je verschillende indrukwekkende kassen met bijzondere tropische planten en schitterende vlindertuinen. Ontdek exotische planten zoals reuzenbamboe, spectaculaire bloemen en vleesetende planten. 

Ook vind je hier het Deense Natuurhistorisch Museum. Het museum heeft een uitgebreide collectie van dieren, planten, mineralen en fossielen uit Denemarken en de rest van de wereld. Het hoogtepunt is de dinosaurus tentoonstelling met levensgrote dinosaurus skeletten!

Botanische tuin: Palm House - Kopenhagen

14. Rosenborg Slot

Ook bij deze bezienswaardigheid hebben de Denen inspiratie opgedaan van Nederland. Slot Rosenborg is gemaakt in de Nederlandse renaissancestijl! Het slot zelf ziet er prachtig uit, maar zo ook het park eromheen. Bekijk de vele mooie beelden die verspreid zijn door het park en geniet van de rust in het stadscentrum. Zeker een bezoekje waard!

💰 Tickets verkrijgbaar vanaf €11,26!

15. Hippiewijk Christiania

De wijk genaamd Vrijstad Christiania werd in 1971 gesticht door hippies en anarchisten. In de jaren zestig stonden veel gebouwen leeg in Kopenhagen, hierdoor gingen vooral studenten en linkse activisten in deze kraakgebouwen wonen. Binnen no time werd het een gave ‘verboden stad’ waar jonge mensen als een magneet naar toe werden getrokken. Bewonder de stad vol creativiteit, natuur en de verworpen privé-eigendommen die hier centraal staan. Geniet van de vele huizen en bijzondere horeca die hier zonder vergunning zijn gebouwd. Hier voel je je volledig vrij! 

Hippiewijk Christiania

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in kopenhagen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.