Header afbeelding

Wat te doen in Tallinn?

10 leuke activiteiten om te doen tijdens een stedentrip Tallinn

De hoofdstad van Estland, Tallinn is ruim duizend jaar oud en ziet eruit als een middeleeuws openluchtmuseum met goed intact gebleven stadsmuren en een sfeervolle binnenstad.

Voor het gezellige stadsleven moet je in het lager gelegen deel van de oude stad zijn. Hier vind je een aantal steegjes met allerlei westerse winkels en internationale modehuizen. Bijna alle winkelstraatjes komen uit op de verzamelplaats van Tallinn: Raekoja Platz, oftewel het Raadhuisplein.

Je hoeft in Tallinn geen grote afstanden af te leggen: ook het nachtleven speelt zich af in de oude binnenstad. De hippe restaurants en clubs schieten als paddenstoelen uit de grond. Heel begrijpelijk dat jonge Finnen graag een weekendje in Tallinn gaan stappen.

Om je een beter beeld van de stad en de omgeving te geven, hebben wij de 10 leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet!

1. Verken de stad tijdens een fietstour

Ga op een relaxte fietstocht van 2 uur en ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van de historische stad Tallinn, zoals de boulevard, het Kadriorg-paleis en nog veel meer.

Boek deze activiteit

2. ''Beklim'' de Tallinn TV Tower

Wil jij Tallinn bewonderen vanuit de hoogte? Boek dan een ticket voor het hoogste gebouw in zowel Tallinn als in Noord-Europa!

Boek deze activiteit

3. Maak kennis met nieuwe biertjes tijdens een bierproeverij

Ben jij een liefhebber van bier? Proef dan de beste Estse ambachtelijke bieren tijdens deze unieke bierproeverij! De proeverij vindt plaats in het hart van de oude stad in een gezellig café aan het stadhuisplein.

Boek deze activiteit

4. Laat je verrassen tijdens een culinaire rondleiding

Wil je ontdekken hoe de Estse keuken Scandinavische invloeden combineert met een verrassende twist? Doe dan mee aan deze Tallinn Food Tour en verken de bruisende culinaire scene van de stad. Tijdens de tour geniet je van 6 eet- en drinkstops en krijg je ook nog eens een gepersonaliseerde stadstour.

Boek deze activiteit

5. Kijk je ogen uit vanuit de Skywheel

Ervaar het adembenemende uitzicht op de iconische skyline van Tallinn en het prachtige meer van Ülemistetijdens tijdens een ritje in het Skywheel of Tallinn, waarbij je op 120 meter boven de zeespiegel zweeft.

Boek deze activiteit

6. Breng een bezoekje aan het Kadriorg-paleis

Gelegen in de tuinen van Kadriorg, ten westen van het stadscentrum, vind je het prachtige Kadriorgpaleis (Kadrioru Loss). Dit imposante paleis diende ooit als zomerverblijf voor Peter de Grote en is nu een populaire bezienswaardigheid in Tallinn.

De omringende tuinen zijn ook zeker een bezoekje waard en bieden een relaxte sfeer in het midden van de drukte van de stad.

Boek deze activiteit

7. Ga een dagje naar de Finse hoofdstad Helsinki

Ga op een dagtrip naar de prachtige hoofdstad van Finland, Helsinki. De overtocht duurt slechts 2 uur, dus je hebt voldoende tijd om deze moderne Scandinavische stad te verkennen.

Helsinki biedt een prachtige mix van moderne en historische architectuur, van de iconische kathedraal van Helsinki tot de opvallende Temppeliaukio-kerk, uitstekende winkels, heerlijk eten en nog veel meer. Vergeet ook niet om de beroemde Finse sauna-ervaring uit te proberen!

Boek deze activiteit

8. Doe een dagexcursie naar Lahemaa National Park

Ontdek het adembenemende Estse platteland met zijn grillige kusten, uitgestrekte bossen en prachtige wetlands tijdens een onvergetelijke dagtocht naar Lahemaa National Park. Proef onderweg enkele voorbeelden van de overheerlijke Estse keuken.

Boek deze activiteit

9. Bewonder de Jägala-waterval en Harju County tijdens een tour

Ontdek het echte Estland tijdens een tocht naar de Jägala-waterval en Harju County die je buiten de gebaande paden brengt.

Boek deze activiteit

10. Bezoek de Alexander Nevski-kathedraal

Ontdek de prachtige Alexander Nevski-kathedraal, de grootste orthodoxe koepelkerk van Tallinn. Je krijgt een unieke kans om de geschiedenis van de kathedraal te verkennen en delen van het gebouw te betreden die normaal gesloten zijn voor het publiek.

Bewonder de spectaculaire mozaïeken, iconen en religieuze artefacten terwijl je meer te weten komt over de betekenis van deze prachtige kathedraal voor de Estse orthodoxe gemeenschap.

Dit is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in religie, architectuur en geschiedenis, en een must-see attractie voor bezoekers van Tallinn.

Boek deze activiteit

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in tallinn
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.