Vakantie & COVID-19 | Naar welke landen kan ik op vakantie?
vakantie covid welke landen

COVID-19 updates - Naar welke landen kan ik op vakantie?

Yes, we mogen weer! Beetje bij beetje gaan de grenzen weer open en wordt het reisadvies versoepeld. Langzaamaan kleuren er steeds meer bestemmingen op de landkaart naar de kleurcode groen of geel. Ook geldt het EU Digitaal Corona Certificaat, oftewel het Coronapaspoort, per 1 juli als geldig reisdocument binnen heel Europa. Hierdoor lijkt onbezorgd reizen weer werkelijkheid te worden. Maar in welke landen zijn we weer welkom? Wat zijn de inreisvoorwaarden, waar je aan moet voldoen? En wat zijn de meest recente reisadviezen van onze overheid? Op deze pagina deelt weflycheap actuele informatie omtrent reisadviezen per land, versoepelingen en updates van landen die hun grenzen weer openen.

COVID-19 maatregelen en versoepelingen

Sinds 15 mei 2021 mogen we weer de grens over! Waar we weer naar toe mogen, is afhankelijk van de kleurcodes die deze landen hebben. Momenteel is reizen weer mogelijk naar bestemmingen met een groen of geel reisadvies. Welke landen dat precies zijn en welke regels daar gelden, zetten we hieronder voor je op een rijtje. Daarbij is het super belangrijk om te onthouden dat landen eigen inreisvoorwaarden hebben gesteld voor reizigers. Bijvoorbeeld welke type testen een land accepteert en hoe oud een test mag zijn. Ook maatregelen als quarantaine, bepalen de landen zelf. Check dus voordat je boekt en vertrekt voorwaarden en belangrijke informatie op de website van de Rijksoverheid

Dagelijks houdt weflycheap de nieuwsberichten van o.a. de Rijksoverheid en Nederlandwereldwijd
in de gaten, raadplegen wij websites zoals de ANWB reiswijzer voor Europa en Covidcontrols voor een wereldwijd overzicht. In dit artikel houden wij je dan ook zo up to date mogelijk. 

Reisadvies Nederlandse overheid

Groene reisbestemmingen
Sinds 15 mei mogen we weer naar bestemmingen met een groene of gele kleurcode reizen. Een groene kleurcode houdt in dat je mag reizen naar dat land en de veiligheidsrisico's laag zijn. Bij thuiskomst hoef je dan ook geen negatieve coronatestuitslag te laten zien of in quarantaine. Wel zijn er mogelijke eisen waaraan je moet voldoen om naar een land af te reizen, dus check goed de informatie van de bestemming alvorens je vertrekt.

Gele reisbestemmingen
Een gele kleurcode betekent dat je naar het land mag afreizen, maar dat er wel (veiligheids)risico's gelden. Bij deze bestemmingen is het dan ook heel erg belangrijk dat je voor vertrek de (in)reisvoorwaarden checkt, om vervelende verrassingen te voorkomen. Zo is er meestal een negatieve testuitslag nodig of moet je bepaalde digitale formulieren invullen. Ook bij code oranje bestemmingen is het niet nodig om bij terugkomst in quarantaine te gaan of een negatieve coronatestuitslag te laten zien. 

Indien je twijfelt om een vakantie te boeken naar een bepaalde bestemming omdat je bang bent dat het gebied weer oranje wordt, houd dan een tijdje het aantal coronagevallen op die bestemming in de gaten. Zo weet je of het de goede kant op gaat, of dat het reisadvies naar dat gebied mogelijk weer aangescherpt wordt. 

Heeft een bestemming een oranje kleurcode? Dan mag je hier niet naar afreizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. 

Overzicht van alle bestemmingen met een groene kleurcode

 • Bulgarije 🇧🇬
  Er geldt code groen voor Bulgarije, maar het land hanteert nog wel inreisbeperkingen voor reizigers. Zo mag je met een volledige vaccinatie (min. 14 dagen geleden) of; herstelbewijs van COVID-19 of; negatieve PCR-test (max. 72 uur oud) of; negatieve antigeen test (max. 48 uur oud) naar Bulgarije reizen. Let er wel op dat een QR code niet voldoende is voor je reis naar Bulgarije, je coronabewijs uitprinten is noodzakelijk. Lees voor vertrek goed het reisadvies door!
 • Duitsland 🇩🇪
  Ook voor buurland Duitsland geldt code groen. Echter hanteert Duitsland vanaf 18 juli wel inreisbeperkingen voor ons, doordat wij als risicogebied worden gezien. Dit houdt in dat je, wanneer je de afgelopen 10 dagen in Nederland bent geweest, je je moet registreren via deze website. Ook moet je of volledig gevaccineerd (min. 14 dagen geleden) zijn, een herstelbewijs of negatief PCR-test bewijs (max. 72 uur) kunnen aantonen. Dit geldt ook voor reizen met het vliegtuig. Heb je geen van allen? Dan moet je 10 dagen in quarantaine. Lees voor meer informatie het reisadvies van Duitsland door.
 • Finland 🇫🇮
  Voor Finland geldt code groen, maar er worden daar inreisvoorwaarden gehanteerd. Zo moet je bij aankomst kunnen aantonen: een volledige vaccinatie (min. 14 dagen geleden) of; herstelbewijs van COVID-19 én 1 vaccinatie (min. 7 dagen geleden) of; herstelbewijs van COVID-19 in de afgelopen 6 maanden. Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door.
 • Hongarije 🇭🇺
  Ook in Hongarije geldt momenteel code groen. Je mag naar Hongarije reizen met: een volledige vaccinatie (met een 1e dosis van een door Hongarije goedgekeurd vaccin) of; herstelbewijs van COVID-19 (min. 14 dagen geleden) of; herstelbewijs van COVID-19 (max. 72 uur oud). Houd goed het actuele reisadvies in de gaten.
 • IJsland 🇮🇸
  IJsland staat op groen! Er zijn wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen voor een vakantie naar deze bestemming. Ben je volledig gevaccineerd (min. 14 dagen geleden) of kun je aantonen dat je bent hersteld van COVID-19? Dan kun je zonder test vooraf naar IJsland reizen. Maar let op! Ben je niet gevaccineerd of niet hersteld? Dan mag je reizen met een negatieve test (max. 72 uur oud) bij vertrek, alleen ben je verplicht om bij aankomst een (gratis) test te doen en minimaal 5 dagen in quarantaine te gaan. Hierna volgt nog een test en wanneer deze negatief is, kun je vrij reizen. Voor alle reizigers geldt dat ze zich digitaal moeten registreren. Houd het reisadvies en de bijbehorende informatie goed in de gaten!
 • Italië 🇮🇹
  Ook voor het mooie Italië geldt code groen, met uitzondering van het eiland Sicilië (code geel). Reizigers naar Italië moeten een Passenger Locator Form invullen en reizen met coronapaspoort dat aantoont dat je volledig gevaccineerd bent (min. 14 dagen geleden), een negatieve PCR-test of antigeentest (max. 48 uur oud) of bent hersteld van corona (max. 6 maanden geleden). Lees voor vertrek goed het reisadvies door.
 • Lesbos 🇬🇷
  Het Griekse eiland Lesbos is groen gekleurd! Je kunt naar dit eiland reizen wanneer je volledig gevaccineerd bent (min. 14 dagen geleden), een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud) of antigeentest (max. 48 uur oud) kunt aantonen of hersteld bent van COVID-19. Daarnaast zijn alle reizigers verplicht uiterlijk 24 uur voor aankomst een Passenger Locator Form in te vullen. 
 • Malta 🇲🇹
  We mogen ook weer naar het zonnige Malta! Let wel op, want er zijn wel strenge inreisbeperkingen. Alle reizigers dienen het digitaal Passenger Locator Form in te vullen. Daarnaast mogen alleen volledig gevaccineerde (min. 14 dagen geleden) reiziger het land binnen of mensen met een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud), maar let op: bij reizen met een negatieve PCR-test ben je verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan in een door de overheid aangewezen quarantainefaciliteit. De kosten voor deze quarantaine zijn voor eigen rekening en voor het niet-naleven van de quarantaine staat een fikse boete. Voor meer info, check het actuele reisadvies.
 • Madeira 🇵🇹
  Ondanks dat de kleurcode voor Portugal oranje is, geldt dit niet voor het Portugese eiland Madeira. De kleurcode voor dit prachtige eiland is groen! Je mag hierheen reizen met een coronabewijs. Ook is het mogelijk om op de luchthaven van Madeira een test te doen. Dit resultaat moet je dan in je accommodatie afwachten, tot deze negatief blijkt. Alle reizigers naar Madeira dienen zich daarnaast te registreren via Madeira Safe
 • Noorwegen 🇳🇴
  Reizen naar Noorwegen is weer mogelijk, maar er gelden hele strenge toelatingseisen. Je mag alleen reizen als je op bezoek gaat bij familie, je studeert in Noorwegen, je volledig gevaccineerd bent (min. 7 dagen geleden) en dit kunt aantonen of gedeeltelijk bent gevaccineerd en een negatieve PCR-test kunt laten zien. Mogelijk moet je dan wel in quarantaine. Houd goed het actuele reisadvies in de gaten.
 • Oostenrijk 🇦🇹
  De kleurcode voor Oostenrijk is groen. Als je naar Oostenrijk wilt reizen, kan dat met 1 (Janssen) vaccinatie (min. 22 dagen geleden), volledige vaccinatie (direct geldig) of een herstelbewijs van COVID-19 (max. 6 maanden geleden), een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud) of negatieve antigeentest (max. 48 uur oud). Check hier meer informatie. 
 • Polen 🇵🇱
  Er geldt code groen voor Polen, dus jouw citytrip naar Warschau of Krakau kan gewoon doorgaan! Let op! Er kunnen voor jou wel quarantaineverplichtingen gelden. Deze verplichtingen gelden niet voor jou als je: volledig gevaccineerd bent (min. 14 dagen geleden), hersteld bent van COVID-19, uit een Schengenland komt of een negatieve testuitslag kunt laten zien (max. 48 uur oud). Het is ook mogelijk je te laten testen op de luchthaven. Voor het actuale reisadvies naar Polen kun je de website van de overheid in de gaten houden.
 • Samos 🇬🇷
  Het Griekse eiland Samos heeft code groen! Je kunt naar dit eiland reizen wanneer je volledig gevaccineerd bent (min. 14 dagen geleden), een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud) of antigeentest (max. 48 uur oud) kunt aantonen of hersteld bent van COVID-19. Daarnaast zijn alle reizigers verplicht uiterlijk 24 uur voor aankomst een Passenger Locator Form in te vullen. 
 • Slowakije 🇸🇰
  Het aantal besmettingen in Slowakije is hard gedaald en daarom geldt er voor dit land ook code groen. Let op! Slowakije hanteert wel strenge inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Zo moet je bij aankomst in quarantaine als je nog niet volledig gevaccineerd bent, als je je eerste vaccinatie nog niet hebt gehad (4 weken voor aankomst) en als je niet kunt aantonen dat je het coronavirus al hebt gehad. Lees voor meer informatie het reisadvies.
 • Tsjechië 🇨🇿
  Het diverse vakantieland Tsjechië heeft ook kleurcode groen. Reizigers naar Tsjechië dienen in ieder geval Passenger Locator Form in te vullen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent (min. 14 dagen geleden), het Janssen Vaccin hebt gekregen (min 14. dagen geleden), hersteld bent van COVID-19, een negatieve PCR test (max. 72 uur oud) of antigeentest aanbiedt (max. 48 uur oud), mag je naar Tsjechië reizen en hoef je niet in quarantaine. Houd voor ontwikkelingen goed de reisinformatie in de gaten.
 • Ook Corsica, Estland, Litouwen, San Marino, Slovenië, Hongkong, Roemenië, Saba en Sint-Eustatius hebben een groene kleurcode. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid

Overzicht van alle landen met een gele kleurcode

 • België 🇧🇪
  Een reis naar onze zuidelijke buren is weer mogelijk, behalve voor de regio rondom Brussel. Om naar België te mogen reizen, heb je een negatieve PCR-test nodig (maximaal 72 uur oud). Let op! Reis je met de auto voor minder dan 48 uur naar België, dan is er geen PCR-test nodig. Deze is wel nodig wanneer je maximaal 48 uur in België verblijft en met het vliegtuig, de trein, boot of bus naar België reist. Wanneer je naar België bent afgereisd, is thuisquarantaine niet nodig. Check de inreisvoorwaarden op tijd voor vertrek.
 • Denemarken 🇩🇰
  Je kunt naar Denemarken reizen als je volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs of negatief testbewijs (maximaal 72 uur oud) kunt aantonen. Check voor meer informatie het actuele reisadvies van Denemarken. 
 • Frankrijk 🇫🇷
  Voor heel Frankrijk is de kleurcode geel. Je kunt onder verschillende voorwaarden naar het land reizen: wanneer je volledig bent gevaccineerd en dit kunt aantonen in het gele vaccinatieboekje, middels een negatieve PCR- of antigeentest (maximaal 72 uur oud) of een positieve PCR- of antigeentest dat aantoont dat je genezen bent van COVID-19. Meer weten? Check de voorwaarden ruim van tevoren. 
 • Griekenland 🇬🇷
  Vakanties naar het mooie Griekenland kunnen weer geboekt worden! Voor het hele land, inclusief de meeste eilandgroepen, geldt namelijk code geel. Je kunt naar Griekenland reizen als je volledig gevaccineerd bent (volledige vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor aankomst afgerond zijn), een herstelbewijs of een negatieve testuitslag (maximaal 72 uur oud) kunt aantonen. Daarnaast moet je voor vertrek een elektronische PLF formulier invullen. Houd voor ontwikkelingen en meer informatie goed het reisadvies in de gaten.
 • Ierland 🇮🇪
  Het reisadvies voor Ierland is geel, maar ook hier worden er strenge inreisbeperkingen gehanteerd. Zo geldt er voor Nederlanders bij aankomst in Ierland een quarantaineplicht. Lees voor meer informatie het reisadvies!
 • Kroatië 🇭🇷
  In Kroatië geldt (gedeeltelijk) code geel. De regio Sjeverna Hrvatska (inclusief Zagreb) blijft oranje. Als je vanuit het gele gedeelte van Kroatië terug naar Nederland reist, hoef je niet in quarantaine en hoef je geen PCR-test te doen. Dit moet wel als je uit het oranje gebied komt. Houd daarom het actuele reisadvies goed in de gaten.
 • Luxemburg 🇱🇺
  Voor Luxemburg geldt code geel en ook in dit land wordt er een testverplichting gehanteerd. Zo moeten reizigers (vanaf 6 jaar oud) voor aanvang van de vliegreis een negatief testresultaat kunnen aantonen van maximaal 72 uur oud. In Luxemburg worden er nog wel strenge coronamaatregelen getroffen, zoals een avondklok. Lees daarom voor vertrek het reisadvies goed door.
 • Thailand 🇹🇭
  Voor een groot deel van Thailand geldt er code geel, enkel voor een aantal Zuidelijke provincies geldt code oranje en rood. Ondanks dit reisadvies, worden er strenge regels gehanteerd in Thailand. Zo moet je bij aankomst 14 dagen in quarantaine in speciale quarantaine hotels. Lees voor meer informatie het reisadvies door.
 • Zweden 🇸🇪
  Ook voor Zweden geldt weer code geel. Je mag dit land binnentreden als je een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag (maximaal 72 uur oud) kunt aantonen. Houd voor ontwikkelingen goed het reisadvies in de gaten.
 • Zwitserland 🇨🇭
  Zwitserland is weer code geel! Door de verbeterde gezondheidssituatie is reizen naar Zwitserland weer mogelijk. Let wel goed op, want er zijn nog een aantal inreisbeperkingen. Zo moet je voor aankomst in Zwitserland een elektronisch inreisformulier invullen, een negatieve PCR-test kunnen overleggen (niet ouder dan 72 uur) en verplicht in quarantaine gaan. Wel zijn er ook uitzonderingen, houd daarom goed het actuele reisadvies in de gaten.
 • Verder hebben ook de volgende landen een gele kleurcode: Albanië, Armenië (let op: ook oranje en rode gebieden), Azerbeidzjan (let op: ook oranje en rode gebieden), Bosnië en Herzegovina, Brunei, Canada, Estland, Letland, Libanon (let op: ook oranje en rode gebieden), Liechtenstein, Litouwen, Moldavië (let op: ook oranje en rode gebieden), Monaco, Noord Macedonië, Qatar, Rwanda, Saoedi-Arabië (let op: ook oranje en rode gebieden), San Marino, Vaticaanstad, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Overzicht van alle eilanden met een gele kleurcode

 • Aruba 🇦🇼
  We kunnen weer naar Aruba reizen! Er zijn wel een aantal eisen, waar je aan moet voldoen voor een vakantie naar dit Caribische pareltje. Zo moet je immigratiekaart invullen en een negatief PRC-testresultaat kunnen aantonen (van maximaal 72 uur oud). Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door.
 • Azoren 🇵🇹
  Net als voor het grootste gedeelte van Portugal, geldt er voor de Azoren een gele kleurcode. Voor Madeira geldt zelfs een groene kleurcode. Bij aankomst moet je een negatief PCR-testresultaat (maximaal 72 uur oud) kunnen aantonen. Lees voor meer informatie het reisadvies!
 • Bonaire 🌴
  We mogen ook weer naar het zonnige Bonaire! Let wel op, want je moet bij vertrek naar Bonaire een negatief testresultaat kunnen aantonen (maximaal 24 uur oud). Daarnaast moet je online een gezondheidsverklaring invullen. Houd goed het reisadvies en de bijbehorende informatie in de gaten!
 • Curaçao 🇨🇼
  Ook voor het mooie Curaçao geldt code geel. Let daarbij goed op dat je aan verschillende eisen moet voldoen. Zo moet je een Public Health Passenger Locator Card invullen, een negatief PCR-testrestultaat kunnen aantonen (van maximaal 72 uur oud) en moet je aan nog een aantal andere belangrijke eisen voldoen. Lees voor meer informatie het reisadvies door.
 • Ionische eilanden 🇬🇷
  Onder de Zuid-Egeïsche eilanden vallen onder andere de Griekse eilanden Corfu, Zakynthos, en Lefkas. Je hoeft bij aankomst op deze eilanden enkel een negatief PRC-testresultaat te laten zien (van maximaal 72 uur oud). Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door! 
 • Kreta 🇬🇷
  Een vakantie naar het Griekse en tevens grootste eiland van Griekenland is weer mogelijk! Alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten bij aankomst op Kreta een maximaal 72 uur oude negatieve PCR-test laten zien of een maximaal 48 uur oude negatieve sneltest. Er is geen quarantaineplicht meer bij terugkomst. Wanneer je volledig gevaccineerd bent en je laatste vaccinatie minimaal 14 dagen geleden was, is een negatieve PCR- of sneltest niet nodig. Check goed alle reisvoorwaarden alvorens je afreist naar dit eiland! 
 • Sint Maarten 🇸🇽
  Ook voor Sint Maarten geldt code geel. Let wel goed op, want je moet met een aantal dingen rekening houden voor je vertrekt. Zo moet je een gezondheidsverklaring invullen, een negatief PCR-testresultaat aan kunnen tonen (van maximaal 72 uur oud) en een COVID-19 verzekering afsluiten. Lees voor meer informatie het reisadvies.
 • Zuid-Egeïsche eilanden 🇬🇷
  Onder de Zuid-Egeïsche eilanden vallen onder andere de Griekse eilanden Santorini, MykonosRhodos, Kos en Karpathos. Je hoeft bij aankomst op deze eilanden enkel een negatief PRC-testresultaat te laten zien (van maximaal 72 uur oud). Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door!

Overzicht van bestemmingen met een oranje kleurcode

 • Cyprus 🇨🇾 

 • Egypte 🇪🇬

 • Israël 🇮🇱

 • Marokko 🇲🇦

 • Portugal 🇵🇹
  Voor heel Portugal geldt code oranje, behalve voor Madeira en de Azoren. Daar geldt de kleurcode groen en geel. Je hoeft hier daar meer in quarantaine, maar je moet wel een negatief PCR-testresultaat aan kunnen tonen (van maximaal 72 uur oud). Lees voor vertrek goed alle reisinformatie door.

 • Spanje 🇪🇸
  Momenteel geldt er voor het vaste land van Spanje code oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Ook voor de Balearen en Canarische eilanden geldt code oranje. Houd goed het actuele reisadvies in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

 • Turkije 🇹🇷
  Momenteel is er geen commercieel vliegverkeer naar Turkije. Voor Turkije geldt dus nog steeds code oranje, wat betekent dat een vakantie naar Turkije er momenteel nog niet in zit. Als je vanuit Turkije naar Nederland reist moet je je bij vertrek laten testen en bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Houd goed het actuele reisadvies in de gaten.

 • Verenigd Koninkrijk 🇬🇧
  Het was lang niet toegestaan om te reizen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf dinsdag 15 juni 2021 geldt er een quarantaineplicht in Nederland als je vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reist. Dit komt omdat er een zorgwekkende variant van het coronavirus zich in het VK bevindt.  Houd goed het actuele reisadvies in de gaten.

Gratis coronatest voor reizigers in juli en augustus 2021

Ben je niet volledig gevaccineerd? Of kun je niet aantonen dat je corona hebt gehad? Dan kun je je in juli en augustus gratis laten testen! Dit geldt voor de periode van 1 juli t/m 31 augustus. Vanaf 30 juni kun je een afspraak inplannen voor je coronatest op testenvoorjereis.nl. Als je negatief getest bent kun je de testuitslag downloaden in de CoronaCheck-app of uitprinten via Coronacheck.nl. Met een negatieve testuitslag kun je vanuit Nederland met het vliegtuig, trein, bus, auto of boot reizen naar je vakantiebestemming. Voor meer informatie over de testen en testlocaties kun je terecht bij Rijksoverheid.

Het EU Digitaal Corona Certificaat: het coronapaspoort

Reizen binnen de Europese Unie is vanaf 1 juli 2021 mogelijk met het zogeheten 'EU Digitaal Corona Certificaat': het coronapaspoort. Dit reisdocument is een officieel bewijsstuk (voor iedereen vanaf 12 jaar) waarmee je laat zien dat je tegen corona bent ingeënt, je negatief bent getest of van corona bent genezen en je daardoor afweerstoffen hebt opgebouwd. Ook kan het coronapaspoort gebruikt worden bij festivals en evenementen in Nederland en andere plekken waar coronatoegansbewijzen worden gevraagd. Vergeet echter niet dat ook met een coronabewijs je je aan de maatregelen van je bestemming moet houden, zoals de 1,5 meter regel of mondkapjesplicht. Let ook op dat het per land kan verschillen wat de vaccinatievoorwaarden zijn: soms is één prik al voldoende, soms wordt er een volledige vaccinatie verwacht waarbij de laatste prik minimaal 2 weken geleden was. 

Hoe kom ik aan het coronapaspoort? 

Het coronapaspoort is een digitaal bewijs dat is ondergebracht in de CoronaCheck-app. Deze kun je downloaden via de Play Store of App Store. Met je DigiD wordt er automatisch een link gelegd tussen jou en je 'coronaverleden' en kun je je vaccinatiegegevens toevoegen in deze app. Uiteindelijk maak je een unieke QR-code aan wat geldt als reisdocument. De app maakt twee QR-codes aan: één voor het gebruiken in Nederland en één internationale waarmee je kunt reizen. Heb je geen vaccinatie gehad? Of ben je recentelijk hersteld van Covid-19? Ook dan kun je een QR-code laten maken. 

Wil je meer informatie of uitleg over hoe de app werkt? Of liever een papieren bewijs? Check het op Coronacheck.nl.

Op reis met het gele vaccinatieboekje

Wanneer je gevaccineerd bent, is het mogelijk om de bevestiging te laten registeren in het gele vaccinatieboekje. Het gele boekje is echter geen officieel vaccinatiebewijs, omdat er geen internationale afspraken over gemaakt zijn. Wel zijn er bepaalde landen die het gele vaccinatieboekje accepteren als bewijs, zoals Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Ook hier kunnen er per land extra voorwaarden aan verbonden zijn, zoals dat je minstens 2 weken voor vertrek gevaccineerd moet zijn. 

 

Zwitserland vakantie vlag

Ondanks COVID-19 toch een vakantie boeken

Wil je toch een vakantie boeken, ondanks de onzekerheid die dit met zich mee brengt? Reisorganisaties als TUI, Sunweb en Corendon maken dit mogelijk door flexibele voorwaarden en maatregelen. TUI biedt bijvoorbeeld de COVID Care service aan en Sunweb biedt een geldteruggarantie aan. Corendon biedt ook geldteruggarantie aan, net zoals omruilgarantie en het recht om gratis te annuleren onder bepaalde voorwaarden.

TUI reisverzekeringen

TUI biedt verschillende verzekeringen aan, zodat jij met een gerust hart jouw vakantie kunt boeken. Daarnaast biedt TUI een flexibele omruilgarantie aan, zodat je je reis tot vier keer kosteloos kunt omboeken! Uiteraard betaalt TUI ook jouw reis terug, wanneer een reis wordt geannuleerd. Is je vakantie geannuleerd? Dan kun je via de website van TUI een verzoek tot terugbetaling indienen. Je zult je geld binnen 4 weken na het indienen van het verzoek ontvangen!

Geldteruggarantie van Sunweb

Om het risico minder groot te maken om nu een vakantie te boeken, biedt Sunweb de service van geldteruggarantie aan. Als het reisadvies voor jouw bestemming binnen twee weken voor vertrek naar code oranje, of zelfs rood verandert, krijg je gegarandeerd je geld terug. Deze garantie is geldig voor reizen vanaf 15 december 2020 tot 31 oktober 2021. Daarnaast kun je je reis kosteloos omboeken tot zes weken voor vertrek. En als boeker bij Sunweb word je automatisch gedekt door hun repatriëringsgarantie. Dit betekent dat Sunweb jouw veilig naar huis brengt als het reisadvies van jouw bestemming verandert naar code oranje of code rood terwijl jij op locatie bent.

Voorwaarden Corendon

Net zoals Sunweb, biedt Corendon ook geldteruggarantie. Als de reisorganisatie een geboekte pakketreis met vertrek vanaf 1 april 2021 moet annuleren vanwege een negatief reisadvies door de overheid, wordt de (aan)betaling terugbetaald. Daarnaast heb je als boeker bij Corendon recht op de gratis omruilgarantie tot zes weken voor vertrek. Dit geldt voor boekingen die gemaakt zijn vanaf 12 november 2020. Een andere voorwaarde die Corendon biedt is dat je in veel gevallen je boeking, binnen twee dagen na het boeken, gratis kan annuleren. Lees alle informatie over hoe Corendon ervoor zorgt dat we verantwoord op reis kunnen gaan.

 

COVID

Een vakantie in Nederland en COVID-19

Veel Nederlanders zijn de afgelopen weken in eigen land erop uit getrokken, groot gelijk! Campings, natuurhuisjes en vakantieparken zijn dan ook enorm in populariteit gestegen. Voorzieningen als privé sanitair zorgen ervoor dat een vakantie in Nederland mogelijk was en nog steeds is.

 

Ondanks de nieuwe lockdown die is aangekondigd, kunnen we nog wel op vakantie in eigen land. We kunnen de mooiste natuurgebieden ontdekken of heerlijk uitwaaien op het strand. Voor de meest actuele informatie omtrent COVID-19, kun je de website van het RIVM raadplegen.

Vakantieparken in Nederland

Campings in Nederland

Dierentuin met overnachting

Hotels in eigen land

Natuurhuisje in Nederland

 

Laatst bijgewerkt op 28-06-2021

Mis nooit meer een topdeal!