Header afbeelding

Duurzame vakanties

De beste tips voor een duurzame reis!

We houden allemaal van vakantie, maar tegenwoordig vinden mensen vertrekken op een duurzame vakantie steeds belangrijker en dat is het ook! Gelukkig kun je ook gemakkelijk duurzaam reizen! Door slimme en verantwoorde keuzes te maken draag jij je steentje bij aan het helpen van de aarde! Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij zonder veel moeite op een duurzame vakantie kunt vertrekken!

Vertrek met de trein op duurzame vakantie

Met de trein op vakantie is ideaal! Je reist op een duurzamere manier en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om onderweg van het fantastische landschap te genieten. Er zijn genoeg  geweldige treinreizen beschikbaar, zo kun je met de Thalys naar Parijs of neem je gemakkelijk de trein naar Antwerpen voor een stedentripje.

Treinreizen is bovendien helemaal niet duur. Hoe chill is dat? Wij bieden veel verschillende treinreizen aan. Vertrek nu gemakkelijk op een duurzame en goedkope vakantie met de trein! 

Bekijk duurzame treinreizen

Duurzame reis treinreizen

Op een duurzame treinreis

Verblijf in een duurzame accommodatie tijdens je vakantie

Of je nu een weekendje weg gaat of op een lange vakantie, een van de beste manieren om duurzaam te reizen is door te kiezen voor een eco-vriendelijke accommodatie.

Deze accommodaties zijn op zo’n manier gebouwd dat ze ervoor zorgen dat hun activiteiten en voorzieningen het milieu zo min mogelijk belasten.Sommige van deze accommodaties hebben zelfs certificaten ontvangen voor hun duurzaamheid. Wow!

Door te kiezen voor een eco-vriendelijke accommodatie kun je een verschil maken en tegelijkertijd genieten van een fantastische vakantie.

Maak tijdens je duurzame reis gebruik van het OV

Op de plaats van bestemming kun je ook gemakkelijk duurzamer reizen door de taxi te laten staan en gebruik te maken van het openbaar vervoer of door te fietsen. Hierdoor belast je het milieu minder en tegelijkertijd kun je genieten van de omgeving.

Hoe leuk is het daarnaast om als Nederlander het buitenland op de fiets te verkennen. Je kunt op je eigen tempo de hele stad door fietsen of de mooie omgeving ontdekken! Dat klinkt nou perfect!

Duurzame reizen natuur van bovenaf

Bewaar de natuur en vertrek op duurzame reis

Maak bewuste keuzes tijdens je reis

Als je onderweg bent op vakantie, is het verleidelijk om te kiezen voor fastfoodketens. Maar als je duurzamer wilt reizen, is het beter om de fastfoodketens over te slaan. Kies bijvoorbeeld eerder voor lokaal en seizoensgebonden voedsel. Door lokaal voedsel te eten, ondersteun je de lokale economie.

Tegelijkertijd is er ook minder voedseltransport nodig, wat weer goed is voor het milieu! Bovendien is seizoensgebonden voedsel vaak verser dan voedsel dat over lange afstanden is vervoerd. Een win-win situatie dus! 

Verminder je afval tijdens je duurzame vakantie

Of je nu op een duurzame vakantie bent of niet, je kan een groot verschil maken door jouw afval te verminderen! Een simpele tip die veel impact heeft, is het meenemen van herbruikbare items, zoals een waterfles en boodschappentas. Op die manier hoef je geen plastic flesjes of plastic tassen te kopen bij de supermarkt.Zo heb je al veel minder plastic verbruik.

Natuurlijk is het ook belangrijk om altijd je eigen afval op te ruimen in de prullenbak. Is er geen prullenbak in de buurt? Neem dan je eigen afval mee en gooi het weg wanneer je wel een prullenbak ziet. 

Afval scheiden

Afval scheiden op je duurzame vakantie

Plan duurzame activiteiten tijdens je vakantie

Er zijn tal van milieuvriendelijke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jouw vakantie. Je hoeft je echt niet te vervelen! Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen in de natuur. Er zijn genoeg nationale parken en andere mooie plekken te vinden waar je heerlijk kan genieten van de rust.

Ben je in de stad? Wandel door alle gezellige straten, bezoek stadsparken, probeer het lokale voedsel of ga shoppen bij kringloopwinkels en vindt de mooiste pareltjes! Ontdek de stad vooral te voet of met de fiets! Je kunt stoppen waar je wilt, waardoor je de leukste plekjes tegenkomt. 

Verbruik minder water tijdens je reis

Het is belangrijk om tijdens je duurzame reis ook te denken aan je waterverbruik. In veel accommodaties worden handdoeken en beddengoed dagelijks gewassen. Dit verbruikt natuurlijk enorm veel water.

Gelukkig is er steeds vaker de optie om je handdoek nog een dagje te gebruiken. Doe dit vooral, want hiermee bespaar je heel veel water! Daardoor draag je bij aan de natuur. 

Duurzame vakantie handdoeken ophangen

Gebruik je handdoeken vaker 

  1. Home
  2. blog
  3. duurzame vakanties
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.