Header afbeelding

Goedkoopste landen in Europa

De ultieme top 10

1. Noord-Macedonië

Dit Balkanland mag dan misschien klein zijn, het biedt veel fantastische bezienswaardigheden. Ontdek het unieke Meer van Ohrid, verken de hoofdstad Skopje en proef lokale lekkernijen. Noord-Macedonië is echt een top vakantiebestemming die bekend staat om de prachtige natuur en betaalbare prijzen. Jouw portemonnee zal je dankbaar zijn!

Bekijk hier voordelige vakanties naar Noord-Macedonië

Meer van Ohrid Noord-Macedonië

Meer van Ohrid, Noord-Macedonië

2. Litouwen

Dit mooie land wordt vaak over het hoofd gezien, maar is zeker een unieke én goedkope vakantiebestemming. Dat noemen we nog een win-win. Vertrek naar Litouwen en verken het sfeervolle Vilnius, bezoek het charmante Trakai-kasteel en bewonder de ongerepte natuur.

Dit land is een onontdekt pareltje vol met mooie gebouwen en leuke nationale parken. Slaap in een goedkoop hotel, vlieg met voordelige vliegtickets en scoor goedkoop vervoer. Wat een top bestemming! 

Bekijk goedkope vakanties naar Litouwen

Vilnius Litouwen

Vilnius, Litouwen

3. Tsjechië

Ontdek Tsjechië, een land vol verborgen schatten, adembenemende natuur en betaalbaar plezier. Laat je verrassen door historische steden zoals Praag, sprookjesachtige kastelen en een bruisend nachtleven zonder je budget te overschrijden! Dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? 

Bekijk goedkope vakanties naar Tsjechië

Praag Tsjechië

Praag, Tsjechië

4. Polen

Polen biedt een geweldige mix van cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen. Van het historische Krakau en de indrukwekkende Warschau tot de schilderachtige Tatra Bergen of het mooie Gdansk, er is voor ieder wat wils. Geniet van heerlijke Poolse gerechten en betaalbare accommodaties in dit prachtige land.

Bekijk goedkope vakanties naar Polen

Krakau Polen

Krakau, Polen

5. Albanië

Albanië is een verborgen parel in Europa, met adembenemende stranden, een rijke geschiedenis en heerlijk eten. En het beste van alles? Albanië is een van de goedkoopste landen in Europa voor een zonvakantie! Dit land kan regelrecht op je bucketlist! 

Bekijk goedkope vakanties naar Albanië

Himare Albanië

Himare, Albanië

6. Hongarije

Goed nieuws voor budgetreizigers: ontdek het prachtige Hongarije tijdens een goedkope vakantie! Verken de levendige hoofdstad Boedapest met zijn adembenemende architectuur en bruisende nachtleven.

Ook andere hotspots zoals het Balatonmeer, het historische Pécs en het schilderachtige Hollókő zijn een bezoekje waard. Of je nu houdt van cultuur, natuur of ontspanning, Hongarije heeft voor ieder wat wils. 

Bekijk goedkope vakanties naar Hongarije

Boedapest Hongarije

Boedapest, Hongarije

7. Bulgarije

Bulgarije is een prachtig vakantieland vol diversiteit en hotspots. Geniet van de zonnige stranden in Sunny Beach, ontdek de leuke hoofdstad Sofia en bewonder de bergachtige landschappen van Pirin National Park.

Het beste nieuws? Je kunt er goedkoop op vakantie! Van betaalbare accommodaties tot goedkoop eten en drinken: Bulgarije is een paradijs voor budgetreizigers.

Bekijk goedkope vakanties naar Bulgarije

Burgas Bulgarije

Burgas, Bulgarije

8. Servië

Servië is nog zo’n onontdekte parel. Bezoek de gezellige hoofdstad Belgrado, verken het historische Novi Sad en bewonder het adembenemende natuurschoon van Djavolja Varos. Er is genoeg te doen en te zien en je verblijft hier voor een zeer betaalbaar prijsje! Daar kan je toch geen nee tegen zeggen? Tijd om je koffers in te pakken. 

Bekijk goedkope vakanties naar Servië

Tara Servië

Tara, Servië

9. Montenegro

In Montenegro is genoeg te doen en te zien! Van accommodatie tot vervoer, je scoort het allemaal voor een prikkie. Ontdek tijdens je vakantie mooie natuur, kristalhelder water en meer!  Geniet van de zon en de leuke activiteiten zonder daar te veel voor te betalen. Yay! 

Bekijk goedkope vakanties naar Montenegro

Kotor Montenegro

Kotor, Montenegro

10. Roemenië

Last but not least: Roemenië. Dit land zit vol verrassingen. Bezoek de middeleeuwse stad Brasov, ontdek de prachtige kastelen van Bran en Peles en wandel door de unieke landschappen van de Karpaten. Deze vakantie zul je niet snel vergeten en de goedkope prijs die je ervoor betaalt ook niet. Dat is nog eens lekker op vakantie gaan zeg! 

Bekijk goedkope vakanties naar Roemenië

Barsana, Roemenië

Barsana, Roemenië

Tips voor een voordelig avontuur 

Om je vakantie extra voordelig te maken kun je naast dat je vertrek naar een spotgoedkoop land ook nog deze tips gebruiken om nog minder te betalen! Wie wil dat nou niet?

Boek last minute of juist ver van te voren

Wil je zo goedkoop mogelijk vertrekken op vakantie? Probeer dan ver van te voren of juist heel last minute je tickets en hotel te boeken. Aanbieders willen graag alle plaatsen of kamers vullen waardoor er flinke kortingen op het laatste moment kunnen ontstaan. Ook bij een vroegboeker profiteer je vaak van aangename kortingen. 

Flexibele data 

Je bent vaak veel goedkoper uit wanneer je buiten de schoolvakanties en het weekend op vakantie gaat. Niet veel mensen hebben de mogelijkheid om doordeweeks te vertrekken waardoor aanbieders hun prijzen verlagen om het aantrekkelijker te maken.  Ben je flexibel, wees dan slim en maak hier gebruik van!

  1. Home
  2. blog
  3. goedkoopste landen in europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.