Mooiste stranden Europa

Mooiste stranden Europa

Top 10 stranden

Ah, de zomer... de tijd van het jaar waarin we onze zorgen achterlaten en ons overgeven aan de warme zonnestralen en het zachte zand. Vaak als je aan tropische stranden denkt, moet je misschien denken aan de Caraïben waar je geniet van azuurblauw water met parelwitte stranden. Maar wist je dat je er ook genoeg van deze paradijselijke stranden in Europa kan vinden? 

Top 10 mooiste stranden van Europa 

 1. Het roze strand van Elafonissi - Griekenland
 2. Het zwarte strand van IJsland
 3. Kristalheder water op Sardinië - Italië
 4. Het iconische Praia Da Marinha - Algarve, Portugal
 5. Het prachtige Navagio Beach - Zakynthos, Griekenland
 6. Het natuurwonder van Zlatni Rat - Brac, Kroatië
 7. Het prachtige Playa de Ses Illetes, Formentera - Spanje
 8. Het bruisende strand van Tropea Beach, Tropea - Italië
 9. Geniet van Paradise Beach, Mykonos - Griekenland
 10. Onze favoriet van Albanië, Ksamil Beach

1. Het roze strand van Elafonissi - Griekenland

Elafonissi is een prachtig gebied in het zuidwesten van Kreta. Wat het strand van Elafonissi uniek maakt is dat het strand roze is! Nou ja, het zand heeft een roze gloed, wat het strand heel bijzonder maakt. Dit komt doordat het zand bestaat uit een combinatie van roze schelpen en zeediertjes. Het kan verschillen hoeveel schelpen aanspoelen, wat invloed heeft op de kleur van het zand, daardoor is de beste tijd om dit strand te bezoeken in de lente of begin van de zomer. 

Dit unieke strand is te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. Zo ben je vanaf de badplaats Chania ongeveer twee uur onderweg.  

Vakantie Kreta

Mooiste stranden Europa - Elafonissi

Elafonissi, Kreta, Griekenland

2. Het zwarte strand van IJsland

We hadden het net over het roze strand van Griekenland, maar op IJsland vind je zwarte stranden! Deze zijn echt super indrukwekkend. In het zuiden van IJsland, op ongeveer 2,5 uur rijden van Reykjavik vind je dit natuurwonder. 

Het zwarte strand kent de naam: Black Sand Beach, en zoals de naam al zegt is het zand pikzwart. Deze kleur heeft het strand te danken doordat het zand gevormd is door vulkanische rotsen. Er zijn meerdere zwarte stranden rondom Vik met elk zijn eigen unieke bezienswaardigheden! 

Vakantie IJsland

Mooiste stranden Europa - IJsland

IJsland

3. Kristalheder water op Sardinië - Italië

Voor dit prachtige strand moet je een wandeltocht van 10 minuten over hebben. Maar gelukkig word je dan getrakteerd met een van de mooiste stranden van Europa, namelijk Spiaggia del Principe op Sardinië. Met als bijnaam 'Strand van de Prins’, is dit toch wel een must-visit als je op Sardinië bent. 

Het strand is omringd door rotsen, wat prachtig is met het contrast van het helderblauwe water. Het is een waar kunstwerk om naar te kijken! Zet je voeten in het parelwitte strand en kom helemaal tot rust!

Vakantie Sardinië

Sardinie - Mooiste stranden Europa

Spiaggia del Principe, Sardinië, Italië

4. Het iconische Praia Da Marinha - Algarve, Portugal

Waarschijnlijk als je de Algarve voor je ziet, is een van de eerste dingen waar je aan denkt de unieke rotsformatie. Beter bekend als Praia da Marinha. En wat is het ook een plaatje! Met de steile rotsen, goudgele zand en helder blauw water verdiend dit strand zeker een plekje op het lijstje van mooiste stranden van Europa! 

Vakantie Algarve

Algarve - Mooiste stranden Europa

 Praia Da Marinha, Algarve, Portugal

5. Het prachtige Navagio Beach - Zakynthos, Griekenland

Als je aan Zakynthos denkt, zie je misschien wel Navagio Beach voor je. Dit is namelijk het iconische strand van het eiland. Navagio Beach, gelegen op het eiland Zakynthos in Griekenland, is zonder twijfel een van de mooiste stranden van Europa. Als je Zakynthos gaat bezoeken dan mag een uitstapje naar het scheepswrak in het noordwesten van het eiland absoluut niet ontbreken. 

De combinatie van de steile witte kliffen, het levendige turquoise water in de baai en het gestrande wrak op het witte zand van Navagio Beach is werkelijk adembenemend. Het is dan ook geen wonder dat dit strand een favoriete foto spot is!

Vakantie Zakynthos

Zakynthos - Mooiste stranden Europa

 Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

6. Het natuurwonder van Zlatni Rat - Brac, Kroatië

Zlatni Rat staat vaak bovenaan de lijstjes van de mooiste stranden van Europa, en dat is volkomen begrijpelijk! Want dit strand is werkelijk prachtig. Pas wanneer je het vanuit de lucht bekijkt, besef je hoe adembenemend het hier is.

Het strand bestaat uit parelwit zand en het water straalt in een ongekend blauwe tint. Sommigen beweren zelfs dat Zlatni Rat in Kroatië het allermooiste strand ter wereld is. Een bezoek aan dit paradijselijke stukje aarde is een ervaring die je simpelweg niet mag missen!

Vakantie Kroatië

Mooiste stranden europa kroatie

Zlatni Rat, Brac, Kroatië

7. Het prachtige Playa de Ses Illetes, Formentera - Spanje

Playa de Ses Illetes in Formentera is misschien een van de weinige stranden die je kan vergelijken met het azuurblauwe water en parelwitte stranden van de Caribbean. En al alleen op zich een reden om  Formentera te bezoeken. Sommige zouden wel zeggen dat dit strand tot een van de mooiste stranden ter wereld behoort! 

Vakantie Formentera

Formentera - Mooiste stranden Europa

Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanje 

8. Het bruisende strand van Tropea Beach, Tropea - Italië

Wow, Tropea Beach in Italië is zonder twijfel een van de mooiste stranden van Europa! Met het azuurblauwe water, zachte zandstranden en adembenemend uitzicht op de kliffen en de historische stad Tropea, is dit een plek die rechtstreeks uit een droom lijkt te komen. 

Tropea Beach is zonder twijfel een plek waar de natuur samenkomt met de unieke charme van Italië. Het is dus een echte must-visit bestemming voor strandliefhebbers!

Vakantie Italië

Tropea - Mooiste stranden Europa

Tropea Beach, Tropea, Italië

9. Geniet van Paradise Beach, Mykonos - Griekenland

Welcome to paradise! Letterlijk! Paradise Beach op het prachtige eiland Mykonos staat bekend om zijn feestelijke sfeer, turquoise water en bruisende strandfeesten! Dans op het zand, geniet van tropische cocktails en dompel jezelf onder in de levendige energie van dit strand.

Paradise Beach is de ideale bestemming voor degenen die op zoek zijn naar zon, plezier en wel van een dansje houden!

Vakantie Mykonos

Mykanos - Mooiste stranden Europa

Paradise Beach, Mykonos - Griekenland

10. Onze favoriet van Albanië, Ksamil Beach ​​

Denk je aan een prachtig strand, dan denk je misschien niet meteen aan Albanië. Maar verrassing! Ook Albanië heeft een adembenemende riviera die absoluut de moeite waard is. En waarom ook niet? 

De zee is er schitterend, de stranden zijn uitnodigend en de omgeving is betoverend mooi. Daarom verdient Ksamil Beach, gelegen in het zuiden van Albanië, absoluut een plekje op de lijst van mooiste stranden van Europa!

Vakantie Albanië

Mooiste stranden europa albanie

Ksamil Beach, Albanië

 1. Home
 2. blog
 3. mooiste stranden europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.