Header afbeelding

Dit zijn de leukste plekken voor een Scandinavische stedentrip

Welke Scandinavische steden ontbreken nog op jouw bucketlist?

Inspiratie nodig voor een Scandinavische stedentrip?

Een Scandinavische stedentrip! Wil jij dit jaar een heerlijke stedentrip maken naar één van de Scandinavische landen, zoals Zweden, Noorwegen of Finland? Wij zetten een paar leuke citytrips Scandinavië voor je op een rij, zodat jij niet verder hoeft te zoeken!

Kopenhagen

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Een hele hippe stad, perfect voor jouw Scandinavische stedentrip! In Kopenhagen kun je geweldig shoppen en talloze bezienswaardigheden en attracties bezoeken. Tip: bekijk de bekende kleine Zeemeermin en breng een bezoekje aan het oudste attractiepark van de wereld: Bakken. Vergeet niet een terrasje te pakken in Nyhavn! Ben je tijdens je citytrip Scandinavië toe aan wat rust? Maak dan een dagtrip naar Zuid-Seeland en bezoek de Unesco kliffen: Stevns Klint. 

Kopenhagen stedentrip

Oslo

Oslo in Noorwegen! Dit is de groenste hoofdstad ter wereld. Oslo heeft een heerlijk stadsleven, een veelzijdige keuken, maar ook veel natuur. Tijdens je Scandinavische stedentrip kun je de vele gezellige koffiebarretjes zeker niet overslaan! Ga shoppen in de vele winkels en scoor hier de mooiste designeritems. Breng ook een bezoekje aan de het Operahuis en het Astrup Fearnley Museum. Alle ingrediënten voor een heerlijke Scandinavische stedentrip!

Oslo stedentrip

Bergen

Bergen in Noorwegen: ook een top idee voor jouw Scandinavische citytrip! Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen en ligt aan de westkust en is daardoor erg bekend om haar zeevaart en handel. Houd jij ervan om te slenteren langs gezellig marktkraampjes? Sla dan tijdens je stedentrip Scandinavië zeker de vismarkt in Bergen niet over! Deze vismarkt bestaal al sinds 1276 en is tegenwoordig één van de best bezochte markten van Noorwegen met vers fruit, groenten, handwerk en souvenirs.

Wist je dat het treinspoor tussen Oslo en Bergen één van de mooiste treinritjes ter wereld is? Bucketlist! Ook kun je Bergen met een cruise bereiken, want het ligt namelijk aan zee. 

Goedkope stedentrip Bergen

Stockholm

Dan nu het hippe Stockholm in Zweden! Stockholm is de hoofdstad en tevens grootste stad van Zweden. Je vindt er tijdens je stedentrip Scandinavië mooie gebouwen, musea en veel meer. In deze prachtige stad vind je veel gezellige cafés en winkeltjes! Breng tijdens je Scandinavische stedentrip een bezoekje aan Gamla Stan, een van de best bewaarde Middeleeuwse stadsharten van Europa. Een must-see! Wist je dat in Stockholm het welbekende ABBA Museum staat? Hier vind je alles rondom deze legendarische popgroep, zeker een bezoekje waard!

Goedkope stedentrip Stockholm

Malmö

Wie een stedentrip naar Kopenhagen doet kan Malmö prima combineren. Met je stedentrip Scandinavië ontdek je hier het échte Zweden! Een paar uurtjes met de trein vanuit Stockholm en dan ben je er! Malmö is een prachtige oude stad vol charme omgeven door spiraalvormige wolkenkrabbers. Wist je dat in deze stad 's werelds eerst 'gedraaide' wolkenkrabber de Turning Torso staat? Als je een echte museumliefhebber bent kun je tijdens je citytrip Scandinavië kasteel Malmöhus niet overslaan! Dit fort wordt omgeven door een middeleeuwse gracht, waar je even een stapje terug in de tijd gaat. Dit kasteel is het oudste bewaard gebleven renaissancekasteel in Scandinavië. 

malmö

 

Helsinki

Dan de laatste topper: Helsinki! Helsinki is de hoofdstad van Finland. Dit is niet het eerste waar je aan denkt voor een Scandinavische stedentrip, maar zeker de moeite waard. Het is een hele moderne stad en er is veel te beleven. Deze Finse stad is te herkennen aan haar bijzondere mix van Scandinavische en Russische invloeden.

Tip: boek een overtocht met de boot vanuit Helsinki naar Tallinn of Sint-Petersburg. Bezienswaardigheden die jij tijdens deze Europese citytrip niet mag missen zijn het Kiasma museum, het eilandje Suomenlinna, de uspenski kathedraal en een kerk gelegen midden in rotsen: temppeliaukio. 

Goedkope stedentrip Helsinki

  1. Home
  2. blog
  3. scandinavische steden
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.