Header afbeelding

Wat te doen in Ohrid?

10x tips voor verrassend Noord-Macedonië!

👨🏻‍💻 Geschreven door Jordy

Ohrid, een betoverend stadje gelegen aan het gelijknamige meer in het land Noord-Macedonië, staat bekend om haar rijke geschiedenis en prachtige natuur. Daarnaast is Ohrid een perfecte uitvalsbasis om eeuwenoude kloosters en ruïnes in de omgeving te ontdekken. Maak je geen zorgen om je budget want deze budget-friendly bestemming is bij uitstek betaalbaar!

1. Verken het oude centrum van Ohrid

Het oude centrum van Ohrid is een ware schat vol geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Slenter door de knusse straatjes, bewonder de charmante huizen met rode daken en ontdek eeuwenoude kerken en kloosters die dateren uit de Byzantijnse tijd. Een wandeling door dit historische hart van Ohrid is als een reis terug in de tijd.

2. Boottocht naar het Sveti Naum-klooster

Breng een bezoek aan het betoverende Sveti Naum-klooster, gelegen aan de zuidelijke oever van het meer van Ohrid. Stap aan boord van een boot en geniet van het prachtige uitzicht op het kristalheldere water terwijl je naar dit klooster vaart. In dit klooster, nabij de grens met Albanië, bewonder je fresco's uit de 10e eeuw. Vergeet ook niet een wandeling te maken naar de bronnen van de Zwarte Drim-rivier, waar het water op magische wijze uit de grond opborrelt.

Sveti Naum-klooster

3. Beklim de Samuïlvesting

Trek je wandelschoenen aan en beklim de Samuïlvesting, gelegen op de heuvel boven de stad. Deze middeleeuwse vesting biedt niet alleen een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de regio, maar beloont je ook met adembenemende panoramische uitzichten over het meer van Ohrid en de omliggende bergen.

4. Bay of Bones Museum

Het Bay of Bones Museum is een unieke archeologische site die een prehistorisch dorp reconstrueert dat op palen boven het water is gebouwd. Wandel over de houten paden en bewonder de gereconstrueerde huizen en ambachtelijke workshops uit de bronstijd. Tegelijkertijd heb je een prachtig uitzicht over het meer van Ohrid.

5. Relaxen op één van de stranden

Neem een pauze van de excursies en ontspan op één van de prachtige stranden langs het meer van Ohrid. Of je nu kiest voor het bruisende Gradiste-strand of liever een afgelegen plekje opzoekt, het kristalheldere water en het schilderachtige landschap zorgen voor een perfect decor voor een dagje zonnebaden. Neem een verfrissende duik, lees een goed boek of geniet gewoon van de rustige omgeving.

Meer van Ohrid

6. Wandelen naar de Smolare-waterval

Als je houdt van wandelen én natuur, mag je een bezoek aan de waterval van Smolare niet missen. Gelegen in het Galicica Nationaal Park, biedt deze prachtige waterval een adembenemend uitzicht op het omringende groene landschap. Volg het pad langs beekjes en bossen terwijl je geniet van de rust van deze verborgen natuurparel.

7. Proef lokale lekkernijen op de bazaar

Verwen je smaakpapillen op de bazaar van Ohrid, waar je tal van lokale lekkernijen vindt. Proef de heerlijke kaasburek, een hartige bladerdeegsnack gevuld met kaas. Of ga voor de vers gevangen vis uit het meer. Slenter langs de kraampjes vol kleurrijke groenten en fruit en ontdek de rijke smaken van Noord-Macedonië.

8. Dagtrip naar de hoofdstad: Skopje

Maak een onvergetelijke dagtrip van Ohrid naar de bruisende hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje. Op slechts een paar uur rijden kom je aan in deze levendige stad, waar het moderne en het historische naast elkaar bestaan. Wandel over de beroemde Steenbrug en bewonder het imposante standbeeld van Alexander de Grote, dat de skyline domineert.

9. Bewonder het antieke theater van Ohrid

Ontdek het Antiek Theater van Ohrid, dat stamt uit de 2e eeuw voor Christus. Wandel door de goed bewaarde ruïnes en maak de mooiste foto’s. Het uitzicht op het meer van Ohrid vanaf de top van het theater is simpelweg adembenemend!

Theater van Ohrid

10. Bezoek de Matkakloof

Laat je betoveren door de adembenemende schoonheid van de Matkakloof tijdens een dagtrip vanuit Ohrid. Op slechts een klein eindje rijden wacht een natuurlijk paradijs op je, met steile kalkstenen kliffen, kristalhelder water en weelderige groene bossen. Verken de diepe kloof per boot en vaar langs indrukwekkende rotsformaties en grotten. Trek je wandelschoenen aan en volg de wandelpaden die je naar adembenemende uitzichtpunten leiden.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in ohrid
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.