Header afbeelding

Top 10 mooiste landen ter wereld

Deze landen moet je gezien hebben!

Zin om weer op reis te gaan, maar geen inspiratie? Wij hebben een top 10 mooiste landen ter wereld voor je samengesteld om je wat nieuwe ideetjes te geven. Ontdek de mooiste plekken van de wereld en lees over de beste tips voor jouw droomvakantie!

Dit zijn de top 10 mooiste landen van 2024

  1. IJsland
  2. Malediven
  3. Sri Lanka
  4. Peru
  5. Kroatië
  6. Indonesië
  7. Griekenland
  8. Canada
  9. Malta
  10. Thailand

1. IJsland

Een reis naar IJsland mag absoluut niet op je bucketlist ontbreken. De natuur op dit eiland is echt een plaatje. Waan je in een andere wereld tussen de vulkanen, kraters, geisers en watervallen. Breng een bezoekje aan Reykjavik, ontdek een ijsgrot of ga walvis spotten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je geluk hebt zie je misschien wel één van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld, het noorderlicht. Dat wil je ooit gezien hebben! 

Tip: de beste reistijd voor IJsland is in de zomermaanden, dan zijn namelijk ook alle wegen in het binnenland geopend waardoor je nog meer van dit indrukwekkende land kunt ontdekken!

Bekijk IJsland deals

Noorderlicht in IJsland

De Malediven is de ultieme locatie voor een zon, zee, strand en luxe vakantie. De parelwitte stranden en het azuurblauwe water zijn echt een plaatje. Breng een bezoekje aan de hoofdstad Malé of ga duiken en ontdek de onderwaterwereld met bijzondere vissen en prachtig koraal. Er zijn veel verschillende watersportactiviteiten te doen, maar de Malediven staat vooral bekend om haar luxe resorts. De ideale droom locatie om volledig tot rust te komen en jezelf lekker in de watten te laten leggen. Waar wacht je nog op?

Tip: neem een camera mee die tegen water kan! De onderwaterwereld is echt betoverend en al die unieke vissen wil jij kunnen vastleggen!

Bekijk Malediven deals

Malediven luxe verblijf

Ayubowan! Sri Lanka is een klein eiland gelegen in Zuid-Azië. Naar deze bestemming moet je zeker op verre reis! Het land heeft een rijke cultuur met veel prachtige tempels, Stupa's en natuur. Dit mooie eiland hoort daarom zeker thuis op jouw bucketlist! Beklim de Lion's Rock in Sigiriya, bezoek de heilige tand van Boeddha, neem een treinreis langs theeplantages, breng een bezoekje aan de grottempels in Dambulla of maak een ritje in een tuktuk. Er is zoveel moois te zien en te doen!

Tip: maak een ritje in een tuktuk! Dit is een bijzondere ervaring en zo ontdek je nog meer leuke en gezellige straatjes. Tenslotte kennen de locals de omgeving het beste!

Bekijk Sri Lanka deals

Leeuwenrots in Sri Lanka

Peru is gelegen in Zuid-Amerika en een must visit. De natuur is enorm divers en de cultuur is erg bijzonder. Ga op rondreis en tour de Sacred Valley en ontdek zoutmijnen, terrassen en ruïnes. Eindig met het absolute hoogtepunt Machu Picchu. De oude ruïnestad van de Inca’s is zelfs benoemd tot één van de zeven wereld wonderen. Wow! Ga chillen op het strand en bezoek de steden Lima en Cusco. Er is sowieso genoeg te doen!

Tip: wil je Machu Picchu bewonderen, zorg dan wel dat je ver van te voren je ticket boekt! Zo weet je zeker dat je deze UNESCO plek kunt bezoeken.

Bekijk Peru deals

Machu Picchu Peru

Kroatië is echt een fantastische bestemming gelegen op de Balkan in Europa. Het land heeft prachtige natuur maar ook hele leuke steden om te ontdekken. Ga op stedentrip en breng een bezoekje aan Zagreb. Bezoek Rovinj en Poreč of bekijk het amfitheater in Pula. Een liefhebber van wandelen? Bezoek de prachtige nationale parken van Kroatië zoals Krka of de Plitvice Meren. De natuur zal je betoveren! Ga dolfijnen spotten of chillen aan het strand. Alles is mogelijk!

Tip: vertrek op een Fly & Drive, zo kun je tijdens je rondreis al het moois ontdekken dat Kroatië te bieden heeft. Er is namelijk zoveel te zien dat je niet op een plek in Kroatië wilt blijven!

Bekijk Kroatië deals

Plitvice Meren nationaal park

Indonesië is gelegen in Azië en bestaat uit allemaal kleine eilandjes. Het bekendste eiland is Bali, maar bezoek ook zeker het nabijgelegen eiland Nusa Penida. De natuur is betoverend met prachtige kliffen en stranden. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de mooie groene rijstvelden! In Indonesië kun je heel goed tot rust komen en genieten in luxe verblijven. Tijd voor vakantie!

Tip: plan je reis buiten het regenseizoen of zorg ervoor dat je een regenjas inpakt ;) De maanden juni tot oktober zijn het beste voor een vakantie naar dit paradijs!

Bekijk Indonesië deals

Nusa Penida Indonesië

Griekenland: Dit prachtige Europese land staat bekend om haar mooie eilanden. Ontdek de Griekse oudheid in Athene, bezoek de witte met blauwe huisjes op Santorini of ga chillen op het parelwitte strand aan helderblauw water. Tip van ons, combineer meerdere eilanden tijdens één trip! Het eten is overheerlijk, de bezienswaardigheden en de natuur fantastisch. Wij zeggen waar wacht je nog op?

Tip: eilandhoppen is het leukste wat je kunt doen! Griekenland is hier de perfecte bestemming voor. Zo kun je meerdere eilanden tegelijk verkennen tijdens je zonnige vakantie.

Bekijk Griekenland deals

Witte huisjes in Santorini

8. Canada

Een rondreis door Canada moet je een keer in je leven gedaan hebben. Vooral als je van wandelen houdt. Bezoek het nationale park Banff met het prachtige Moraine lake of één van de vele andere nationale parken. Ga orka’s of walvissen spotten op een boottocht of bezoek bekende steden als Toronto, Vancouver of Montreal. Tijd om je koffers te pakken!

Tip: Canada is een erg groot land waardoor het klimaat ook veel kan verschillen. Houd hier rekening mee wanneer je je koffer inpakt!

Bekijk Canada deals

Lake Moraine Canada

Ook in Europa zijn er bestemmingen waar altijd de zon schijnt. Zo ook in het prachtige Malta! Met het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van rond de 20 °C zit je hier zeker goed voor zowel een fantastische zonvakantie, als voor een unieke rondreis of stedentrip.

Malta wint de laatste jaren aan populariteit en dit vinden wij zeker niet gek! Het land heeft van alles te bieden. Van dromerige eilanden met azuurblauwe wateren tot eeuwenoude steden, Malta has it all!

Bekijk Malta deals

Wow! Door de prachtige tempels en het lekkere eten is Thailand zeker de ideale bestemming voor een fantastische zonvakantie. Ga in Bangkok naar het koninklijke paleis of bezoek de unieke drijvende markten. Ontdek één van de vele prachtige nationale parken. Thailand is ook de perfecte locatie om heerlijk met een cocktail op witte stranden aan het azuurblauw water te chillen. Wij zeggen, de perfecte combi van cultuur, strand en natuur!

Tip: Thailand staat bekend om haar lekkere streetfood. Sla dit dan ook zeker niet over! Daarnaast scoor je streetfood vaak voor een prikkie.

Bekijk Thailand deals

Tempel in Thailand

De meest gestelde vragen over de mooiste landen ter wereld

Wat is het mooiste land ter wereld?

Is het duur om naar een mooi land op vakantie te gaan?

  1. Home
  2. blog
  3. top 10 mooiste landen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.